BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Cömert davası ertelendi

Hatay'da Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan ve hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasınının ilk duruşması bugün görüldü. İki kez ara verilen duruşma başka bir tarihe ertelendi.

Abone ol

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ve salonun fiziki şartlarından dolayı Cömert'in birinci derece yakınlarıyla bazı CHP milletvekillerinin izlediği duruşmaya iki kez ara verildi. Daha sonra devam eden duruşmanın ertelendiği öğrenildi.

Duruşmayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, bu davalarda geçmişten bugüne cezasızlık halinin devam ettiğini savundu. Sanıkları polis olan davaların, olayların gerçekleştiği yerlerden nakil edildiğini belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Bu davanın aslı faili, azmettiricisi, 'benim polisim destan yazdı' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir gün mutlaka ama mutlaka sanık olarak bu kürsülere gelecektir, yargılanacaktır. Bu davalarda geçmişten bugüne cezasızlık hali devam etmektedir. Sanıkları polis olan davalar, maalesef olayların gerçekleştiği yerlerden nakil edilmektedirler. Ali İsmail'in davası Eskişehir'den Kayseri'ye, Diyarbakır'daki davalar Çorum, Eskişehir'e ve başka yere. Bugün burada da bu davanın nakli söz konusu. Herkes burada ama sanıklar ve dava dosyası yok. Bu davada adaleti gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Başta Başbakan olmak üzere bütün failleri yargı önüne çıkaracağız."

Abdullah Cömert'in avukatı Hatice Can da duruşmaya 27 tanığın geldiğini söyledi. Sanık vekilinin başsavcılığa nakil istemli bir dilekçe verdiğini aktaran Can, "Hatay Başsavcılığı, CMK 19. madde uyarınca dosyayı Adalet Bakanlığına göndermiş, buradan da 5. Ceza Dairesi'ne gitmiştir. Dosya fiziken henüz buraya dönmemiştir. Mahkeme heyetinin de nakille ilgili herhangi bir kararı olmadığı halde dosya mahkemeden de kaçırılmıştır" dedi.

Sanık polis memurunun Antakya'da görevi başında olduğunu belirten Can, "Sanık polis memuru, halen kabul edilen iddianameyle kasten öldürmeden ve olası kasttan yargılanmaktadır. Ancak tutuklu olarak yargılanmamaktadır. Bugün tekrar yenilediğimiz tutuklama istemimiz yine Hatay Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiştir" diye konuştu.

Can, sanık olarak polis memurunun bir tanesi hakkında iddianame düzenlendiğini, diğer sanıklarla ilgili iddianame düzenlenmediğini savundu.

Gözlemci sıfatıyla duruşmaya katıldığını belirten Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Yılmaz Aras ise duruşmada sadece ailenin şikayetleri ve meslektaşlarının da usule yönelik taleplerinin alındığını öne sürerek tutuklama taleplerinin reddedildiğini kaydetti.

Bu arada duruşmanın ardından adliye bahçesinde bekleyen grup Abdullah Cömert'in ailesine destek verdi.

Anne Hatice Cömert de duruşma için Hatay'a gelenlere teşekkür ederek bir an önce adaletin yerini bulmasını beklediklerini söyledi.