BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

Abdülkadir Selvi PKK'nın yeni taktiğini açıkladı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında PKK'nın hükümete gönderdiği 'silahları bırakabiliriz, konuşalım' mesajını analiz etti.

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, PKK'dan gelen mesajın taktik manevra olduğunu, örgütün Suriye kazanımını pekiştirmek için böyle bir girişimde bulunduğunu yazdı.

Şehirlerde bomba yüklü araçlarla saldırılarını sürdüren PKK'nın, bir yandan da doğrudan ve dolaylı "biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım" mesajları vermesinin anlamı ne?

"Kandil'den gelen mesaj ve çözüme destek" başlıklı yazısında bu konuya değinen Selvi, PKK'nın yeni taktiğini okurlarıyla paylaştı.

Demirtaş'ın yakın tarihteki ABD ziyaretini hatırlatan Selvi, "Kandil’in harekete geçmesinde ABD’nin telkinlerinin etkili olduğu düşünülüyor." ifadelerine yer verdi.

YPG'YE DESTEK

PKK'nın samimi olmadığını söyleyen yazara göre, tam aksine bu mesajlar Kandil'in taktik manevradan ibaret. Örgütün Suriye'deki kazanımlara odaklandığına işaret eden Selvi, "Türkiye’de yeniden tek yanlı ateşkesi başlatarak tansiyonu düşürüp, Suriye’ye yoğunlaşmak istiyor. O nedenle 3 bin militanını YPG içinde tutmaya özen gösteriyor." diye yazdı.

SURİYE'DEN SONRA TÜRKİYE'YE BASKI

Suriye'deki konumunu garantiye alan Kandil'in tüm gücüyle Türkiye'ye yükleneceği görüşünü dile getiren Selvi, Ankara'nın ise terörle mücadelede kararlı olduğunun altını çiziyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ ANKETİ

Çözüm süreciyle ilgili güvenilir bir anketten sonuçlar aktaran Selvi, desteğin yüzde 35.5'e gerilediğini AK Parti seçmenin desteğinin ise yüzde 26.7'ye gerilediğine dikkat çekti.

ÖCALAN DENKLEM DIŞI AMA ŞİMDİLİK

"Öcalan bu işin neresinde?" diye soran Selvi, yazısını ilginç bir cümleyle noktalıyor: "

"İmralı’ya yapılan devlet ziyaretleri seyrekleştirilmiş ama devam ediyor. Yeni süreçte Öcalan denklem dışı. Ama şimdilik..."