BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,41
HABER /  GÜNCEL

ABD'li binbaşıdan çıldırtan Afrin açıklaması

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, ABD'nin ikiyüzlü Suriye politikasını ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway'ın yaptığı açıklamalar üzerinden yazdı.

Abone ol

Afrin'de PYD hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ABD'nin çirkin Suriye politikasını deşifre etti. Milyonlarca insanın yerinden yurdunan olduğu yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği drama sessiz kalan Amerika, Afrin'de birden sivilleri hatırladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway, dünkü basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

SİVİLLERİN CAN GÜVENLİĞİ AMERİKA'YA DERT OLDU
"Şu anda sivillerin ölmekte olduğu ve insanların şiddet yüzünden evlerine geri dönemediği bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla gerilimleri yatıştırmak önemli. Durumu yatıştırma ve Türk müttefiklerimizle onların endişelerini gideren bir çözüm bulmak için birlikte çalışan Dışişleri Bakanlığı'ndaki ortaklarımızı destekleyeceğiz. Bu arada da bölgedeki ana tehdit olan DEAŞ'a karşı savaşımızı sürdüreceğiz."

BM Güvenlik Konseyi'ndeki büyük devletler, yarısı çocuk 400 bin sivilin yaşadığı Doğu Guta için harekete geçmiyor. Alt düzey BM yetkililerin açıklamaları dışında rejimi zorlayacak bir adım atılmıyor. Rejim ve zaman zaman Rus uçaklarının saldırısıyla siviller ölüyor. Son üç ayda 700'den, son 3 günde 200'den fazla sivil can verdi.

SURİYE'DEKİ DRAM: 21. yüzyılın en büyük insani krizlerinin yaşandığı Suriye'nin bu hale gelmesinde pay sahibi olan ABD'nin, Afrin'de sivillerin can güvenliğini düşünmesi tartışma konusu oldu. İşte açıklamalar Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın da gündemindeydi. Bugünkü yazısında konuya değinen yazar, şu ifadeleri kullanıyor:

KELİMELERİN KİFAYETSİZ KALDIĞI BİR DURUM
"Görüyorsunuz... Meğer PKK/PYD'yi silahlandıran ABD'nin derdi Afrin'deki sivillerin can güvenlikleriymiş... Ve bu konuda Türkiye'ye uyarıda bulunuyor Pentagon sözcüsü... Gerçekten kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir durum değil mi bu?"

Mehmet Barlas'ın yazısının tamamı

Doğu Guta'da insanlık dramı: Oğlum aç öldüDoğu Guta'da insanlık dramı: Oğlum aç öldüDoğu Guta'da insanlık dramı: Oğlum aç öldüDoğu Guta'da insanlık dramı: Oğlum aç öldüHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN