BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Kobani'ye üst düzey ziyaret!

ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk PYD kontrolündeki Kobani kentini ziyaret etti.

Abone ol

Türkiye’nin Cerablus operasyonu Ankara-Washington hattında gerilim yaratırken, ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki Kobani’yi ziyaret etti.

AFP’ye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, McGurk’un YPG’nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri yetkilileriyle görüştüğünü ve ABD’nin bölgede DEAŞ'la mücadeleye desteğinin sürdüğü yönünde taahhütte bulunduğunu bildirdi.

McGurk’un, Demokratik Suriye Güçleri’nin ‘Türkiye’nin talep ettiği üzere’ Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi ve Türkiye ile çatışmaların önlenmesi konularını da Kürt yetkililerle görüştüğü kaydedildi. ABD’li sözcü, McGurk’un geçen hafta Türkiye’de de temaslarda bulunduğunu hatırlatarak “Üst düzey Türk yetkililerle görüşerek ABD’nin DEAŞ'ın sınırdan tamamen temizlenmesi çabalarına verdiği desteği iletti. Ayrıca Irak’ta planlanan Musul operasyonunu ve DEAŞ'ın nihai yenilgisi için ABD ve Türkiye arasında daha yakın bir işbirliği kurulması konuları ele alındı” dedi.