BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  DÜNYA

ABD'den inanılmaz Kerkük savaşı açıklaması

ABD ordusu, Kerkük'te Irak kuvvetleri ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarla ilgili bir inanılmaz bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre yaşananlar saldırı değil yanlış anlaşılma!..

Abone ol

Kerkük ve çevresinde çatışmalar sürerken ABD önclüğündeki koalisyondan şaka gibi açıklama geldi. Peşmergenin siperleri terkedip kaçtığı kaosun tam ortasındaki Kerkük'te yaşananlar, meğer yanlış anlaşılmaymış

AP'nin haberine göre, ABD ordusunun açıklamasında Kerkük'teki çatışmaların bir 'yanlış anlaşılma' olduğu savunuldu.

"KOORDİNELİ HAREKETLER"
Koalisyon, Irak ordusu ile Peşmerge'nin araçlarını gözlemlediklerini ve bunların ‘saldırı' değil ‘koordineli hareketler' olduğuna inandıklarını bildirdi.

YANLIŞ ANLAŞILMA
Yapılan açıklamada, ‘şafaktan önceki karanlık saatlerde sınırlı sayıda çatışma yaşandığından' haberdar olduklarını belirten koalisyon, "Bu sabah yaşananların, iki unsur sınırlı görüş mesafesi altında bağlantı kurmaya çalışırken bir yanlış anlaşılma olduğuna ve kasıtlı olmadığına inanıyoruz" dedi.

Koalisyon kara gücünün komutanı Robert White, "Iraklı ve Kürt yetkililer arasında diyalogu desteklemeye devam ediyoruz. Tüm taraflar ortak düşmanımızı yenmek için odaklanmayı sürdürmeli" dedi.

Tarihi an! Kerkük'te Kürt bayrağı böyle indi

Kürtler akın akın kaçıyor Kerkük'te kaçış görüntüleri

Barzani en büyük kalleşliği yaptı! Hummerdaki PKK'lılara bakınBarzani en büyük kalleşliği yaptı! Hummerdaki PKK'lılara bakınBarzani en büyük kalleşliği yaptı! Hummerdaki PKK'lılara bakınBarzani en büyük kalleşliği yaptı! Hummerdaki PKK'lılara bakınHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN