BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD'de siyah genci vuran polis hakkında karar

18 yaşındaki Michael Brown Missouri eyaletinin St Louis kentinin dış mahallelerinden biri olan Ferguson'da polis tarafından 9 Ağustos'ta vurulmuştu.

Abone ol

ABD'de silahsız bir siyah genci vuran polis hakkında dava açılıp açılmamasına ilişkin olarak Büyük Jüri karara vardı.

Karar bugünün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

18 yaşındaki Michael Brown Missouri eyaletinin St Louis kentinin dış mahallelerinden biri olan Ferguson'da polis tarafından 9 Ağustos'ta vurulmuştu.

Görgü tanıkları Brown'un teslim olup ellerini havaya kaldırmasına karşın polisin ateş ettiğini söylemişti.

St. Louis kentinin Ferguson kasabasında yaşanan olayda polis ise bir arbede yaşandığını açıkladı.

Michael Brown'un polis tarafından vurularak öldürülmesi, nüfusun büyük çoğunluğunun siyah olduğu Ferguson kasabasında polis şiddetine karşı protestoları başlatmıştı.

Ferguson ve St Louis polis güçlerinin göstericilere sert müdahalesi büyük tepki çekmiş ve özellikle gece şiddetlenen polis - gösterici karşılaşmalarında birçok kişi gözaltına alınmıştı.

9 Ağustos'tan bu yana devam eden gösterilerde gözaltına alınanlar içinde bir dizi gazeteci de vardı.

ABD'nin Missouri eyaletinde silahsız bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan sokak protestolarına karşı polisin kalabalığı dağıtma yöntemleri de eleştirilere hedefi oldu.

Gösterilerin büyümesi üzerine Ferguson kentine sevk edilen ABD Ulusal Muhafızları ise göstericileri dağıtmak için kullanılan yöntemlerin giderek daha fazla tepki çekmesi üzerine geri çekilme kararı almıştı.