BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  GÜNCEL

ABD ne yapıyor? Kürt-IŞİD-Türk savaş planı

ABD havadan bombalarım karaya inmem diyor, IŞİD için hazırladığı planın kara safhasında Kürtleri ve Türkler'i kullanmak istiyor.

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Sedat Laçiner katıldığı programda yaklaşan IŞİD savaşıyla ilgili bilinmeyerleri ortaya döktü.

Laçiner'in özetle söylediği, ABD havadan bombalarım karaya inmem derken, IŞİD ile Türkiyeyi ve Kürtler'i karadan savaştırmayı planlıyor.

KÜRTLER-ÖSO-TÜRKLER

Sedat Laçiner, ABD'nin karadan savaştıracağı Kürt ve ÖSO grubuna Türkiye'yi de eklemeye çalıştığını söyledi. Laçiner şunları anlattı;

-"ABD'nin söylediği bir şey var. Biz yere inmeyiz havadan bombalarız. Yerde de Kürtler savaşsınlar. Şimdi Kürtler'e ÖSO'yu bir de mümkünse Türkler'i eklemeye çalışıyorlar. Sonra diyecekler ki hadi biz havadan bombalıyoruz saldırın! Bunun sonu yok."

IŞİD HAKLI ÇIKTIM DİYECEK

IŞİD'in fikri hastalıkları olan bir örgüt olduğunun altını çizen Sedat Laçiner, havadan yapılacak böyle bir savaşın etki alanını genişleteceği uyarısında bulundu.
Sedat Laçiner şu analizi yaptı;

"Mağduriyet edebiyatı yapan, Hırısitiyanla Müslamanı azılı düşman olarak gören ve anlatan bir hareketi havadan bombalarsanız sadece argümanlarının doğru olduğu iddiasına kanıtlamış olursunuz. IŞİD'in daha fazla taraftar elde etmesini sağlarsınız.

IŞİD'DEN BETERİ GELEBİLİR

-"Tamam IŞİD'i yendik! Kuzeyde PKK burayı ele geçirmiş olacak. Güneyde Şii milisler baskıyı devam ettirecekler. Ne olacak? IŞİD gidecek belki de ondan daha beteri yerine gelecek. Burada meseleleri görmeyen bir batı var. Veya görüp de işine böyle gelen bir batı var.

IŞİD İSRAİL'İN İŞİNE YARIYOR

ABD'den bakınca bu örgütün belli faydaları var. IŞİD İsrail için son derecek yararlı bir örgüt. Çünkü Filistin'i konuşmuyor. IŞİD kadar tehlikeli bir örgüt profili çıkmadı işte Müslümanlar böyle Hamas da böyle deyip kendini meşrulaştırıyor. İran bundan karlı çıkıyor çünkü Şiilik üzerinde politikası olduğu için Sünniler böyledir demeye getiriyor.

IŞİD SÜNNİ ÖRGÜTÜ MÜ?

IŞİD sünnilerin temsilcisi gibi lanse ediliyor. Bu tuzağa Türkiye de düştü. IŞİD'in Sünnilikle bir ilgisi yok. Orada ezilen Sünni aşiretlerle işbirliği yapıp sünnilerin bayrağını ele geçirdi. IŞİD'in ideolojik temeli Selefiliktir. Sünniliğe ve Şiiliğe karşı çıkan hariciliğin devamıdır. Çok kolay insanları müslümanlıktan çıkmış sayar ve katli vaciptir der. Ondan sonra da malınız mülkünüz karınız kızınız IŞİD militanlarına helal oluyor. Şekle bakarlar. Namaz kılıyor musun kılmıyor musun? Namazda bir şeyi eksik kılsanız o zaman sizi de dinden çıkmış sayar.