BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD Diyarbakır'a da uçak ve personel konuşlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye ve Irak'daki hava operasyonları kapsamında, arama kurtarma amaçlı olarak Diyarbakır'daki hava üssünde uçak ve personel konuşlandırmaya başladığı bildirildi.

Abone ol

İncirlik Hava Üssü'nde Amerikan uçakları

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye ve Irak'daki hava operasyonları kapsamında, arama kurtarma amaçlı olarak Diyarbakır'daki askeri hava alanında uçak ve personel konuşlandırmaya başladığı bildirildi.

Associated Press ajansına göre, Pentagon yetkilileri, Diyarbakır'da, Pave Hawk helikopterleri ile arama kurtarma faaliyetlerine uyarlanan C-130 nakliye uçakları ve 300 hava kuvvetleri personeli bulundurulacağını söylüyorlar.

ABD hava kuvvetlerinin Avrupa'daki komutanı General Philip Breedlove, söz konusu uçak, helikopter ve personelin, koalisyon ortaklarının Suriye ve Irak'da yardıma ihtiyacı olması durumunda, arama kurtarma çalışmalarını daha etkili bir şekilde yapmayı sağlayacağını söyledi.

Türkiye ile ABD arasında yine bu yaz yapılan bir anlaşma ile Adana'daki İncirlik Hava Üssü, Suriye'de keşif ve bombardıman uçuşları yapan Amerikan uçakları ve hava personeline açılmıştı.

Amerikan uçakları Ağustos ayından beri bu üsten bombardıman uçuşlarına başladı.

Diyarbakır'a gönderilen donanım ve personelin ise arama kurtarma ve diğer acil durumlarda devreye sokulacağı belirtiliyor.