BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  GÜNCEL

İsrail Gazze yakınlarına asker gönderiyor

İsrail, Filistin ile tansiyonun yükselmesiyle birlikte Gazze Şeridi'ndeki birliklerine takviye kuvvet göndermeye başladı. İsrail ordusu yetkilileri, asker sevkiyatının 'savunma amaçlı' olduğunu belirtiyor.

Abone ol

İsrail, Filistin ile tansiyonun yükselmesiyle birlikte Gazze Şeridi'ndeki birliklerine takviye kuvvet göndermeye başladı.

Yapılan açıklamada, bölgeye giden takviye güçlerin Filistinli militanların havan topu ve roketatarlarla gerçekleştirdiği taciz ateşlerine yanıt olduğu belirtildi.

Kaybolan üç İsrailli gencin cesetlerinin Batı Şeria'da bulunmasıyla birlikte İsrail ve Filistin arasındaki tansiyon yükselmiş, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ölümlerden Hamas'ı sorumlu tutarak "Hamas hesap verecek" demişti.

Hamas ise suçlamaları reddediyor ve gençlerin kaçırılmasından ve ölümünden sorumlu olmadığını söylüyor.

Üç İsrailli gencin ölü bulunmasının ardından Kudüs'te de bir Filistinli gencin öldürüldüğü haberi gelmişti.

'Askerler savunma amaçlı'

İsrail Ordusu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze'deki mevzileri güçlendiriyoruz. Alınan karar savunma amaçlı. Tansiyonu yükseltmek gibi bir niyetmiz yok" dedi.

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Benny Gantz da benzer mesajlar vererek, "Sükunet istiyoruz. Amacımız güvenliği sağlamak, tansiyonu yükseltmek değil. Ama Hamas bize karşı harekete geçerse hazır olacağız" dedi.

Associated Press haber ajansına konuşan İsrail Ordusu yetkilileri, Gazze'ye gönderilen takviye güçlere tankların, piyadelerin ve uzun menzilli topların da dahil olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'deki son büyük askeri operasyonunu 2012'de gerçekleştirmişti.

Yükselen tansiyon

İsrail Hava Kuvvetleri, dün Gazze'de belirlediği hedeflere hava saldırısı düzenlemiş, Filistinli militanlar ise karşılığında roketatarlarla ateş açmıştı.

Kudüs'te ise, yüzü maskeli Filistinli göstericiler dün gece, 16 yaşındaki Filistinli genç Muhamed Ebu Kader'in öldürülmesini protesto etmiş ve bir polis karakolunu taşlamıştı.

Ebu Kader'in ölüm nedeniyle ilgili Kudüs polisi henüz bir açıklama yapmadı.