BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

80 günde kaç PKK'lı öldürüldü kaç şehit verdik?

22 Temmuz'dan bu yana PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 1296 terörist öldürüldü. Şehit olan güvenlik güçlerinin sayısı ise 126.

Abone ol

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 296 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından, terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

80 GÜNDE KAÇ ŞEHİT VERDİK?

Anadolu Ajansı'nın yayınladığı rakamlara göre, son 80 gündeki (7 Temmuz-24 Eylül) terör saldırılarında 126 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 30 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 391 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 147 terörist etkisiz hale getirildi, 25'i yaralı 109 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 632 kişi gözaltına alındı, bunlardan 744'ü tutuklandı.

TSK OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 296 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri ve sığınaklar, hava harekatı ile imha edildi.

Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan kamplarından kaçan 7 terörist de Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde iki terörist iki tabanca ve iki el bombasıyla, Şırnak Uludere'de bir terörist makineli tüfekle ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de bir terörist silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Ayrıca, Şırnak'ın Boyunyaka köyünde bulunan sözde "Şehit Cuma Biliki Mezarlığı"na canlı kalkan olarak giden 18 kişi yakalandı. Zanlılar hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Geçici askeri yasak bölgeyi ihlal etmek" ve "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlarından adli tahkikat başlatıldı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Şemdinli-Yüksekova karayolunda yer alan Şapatan Jandarma Karakolu ile Derecik beldesindeki Umurlu 34'üncü Hudut Taburu Kamışlı Tepe üs bölgelerine terör örgütü PKK mensupları tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçleri, teröristlere anında karşılık verdi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Teröristlerin bulunduğu bölgelere top atışlarının sürdüğü bildirildi.

DİYARBAKIR VE SİİRT SALDIRILARI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü mensuplarınca Şeyh Şamil Mahallesi Barış Caddesi 579. Sokak'ta el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirildi. Atılan el yapımı patlayıcı alışveriş yapmak için evden çıkan 15 yaşındaki E.A'ya isabet etti. Ayağından yaralanan E.A, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Polis ekiplerince olay yerinde inceleme yapılırken kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Siirt'te, 3. Komando Tugay Komutanlığına ait su deposunun güvenliğini sağlayan askerlere teröristlerce düzenlenen saldırıda bir asker hafif yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde, jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan 3. Komando Tugay Komutanlığına ait su deposunun güvenliğini sağlayan askerlere teröristlerce taciz ateşi açıldı. Saldırıda kırılan cam parçalarının vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanan asker, ayakta tedavi edildi. Askerlerin karşılık vermesi üzerine bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunun Kurudere köyü mevkisinde yolu ulaşıma kapatmaya çalışan teröristlere güvenlik güçleri müdahale etti. Güvenlik güçlerinin "teslim olun" çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada iki polis memuru ile bir vatandaş yaralandı. Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

HİZAN'DA TACİZ ATEŞİ

Bitlis'in Hizan ilçesinde saat 22.50 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarınca, İlçe Jandarma Komutanlığına uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından teröristler gece karanlığından yararlanarak ormanlık alana kaçtı.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı çatışma sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TUNCELİ VE HAKKARİ SALDIRILARI

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan 4 Nolu Kalekol noktasına giden özel harekat polislerinin bulunduğu zırhlı araçlara terör örgütü mensubu bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda herhangi bir zayiat yaşanmadı.

Saldırı sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Şemdinli'nin Irak ve İran sınırındaki Tekeli köyünde bulunan 2. Hudut Tabur Komutanlığına teröristleri tarafından saat 08.00 sıralarında uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin teröristlere anında karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.