BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

5 kundakçı yakalandı

Iğdır'da dün gece bir aracı yakan bir aracı da yakmak isteyen 5 kişi yakalandı.

Abone ol

Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, kentte dün gece bir aracı yakan bir aracı da yakmak isteyen 5 kişinin, olay yerinde benzin bidonları ile birlikte suçüstü yakalandığını bildirdi.
    
Vali Karahisarlı, Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında Iğdır'da 2007'de meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirdi.
    
Iğdır'da dün gece bir aracın yakıldığını anımsatan Karahisarlı, ''dün gece bir aracı yakan bir aracı da yakmak isteyen 5 kişi olay yerinde emniyet güçlerimizin yaptığı başarılı operasyon sonucunda benzin bidonları ile birlikte suçüstü yakalandı'' diye konuştu.
    
Araçların yakılmasının diğer şehirlerdeki araç yakılma olayları ile bağlantılı olduğunu da ifade eden Karahisarlı, şunları söyledi:
    
''Anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarınıza sahip çıkın. Nereye gidiyorlar, kiminle arkadaşlık yapıyorlar, yanlış mı, doğru mu yoldalar diye kontrol edin. Suç işleyen çocuklar bizim çocuklarımızdır. Onlara sahip çıkmamız gerekir. Kandırılmalarına izin vermeyin. Çocuklarımızı okutmakla iş bitmiyor. Onları vatan, millet ,anne, baba sevgisi ile büyütmeli topluma kazandırmalıyız. Bu yapılmadığı takdirde ülkemizin huzurunu bozmak isteyen kişilerin eline düşerek suç işlemek zorunda kalıyorlar.''
    
Bir gazetecinin DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a ait aracın uyuşturucu işinde kullanıldığı iddialarına ilişkin sorusu üzerine de Karahisarlı, şöyle konuştu:
    
''Konu ile ilgili bilgim yok. Bu konuda yorum yapmam uygun olmaz. Soruşturma sürüyor. Yalnız şunu hiç kimse unutmasın ki, devletimiz her şeyi iyi biliyor ve takip ediyor. Yapılanlar suçlunun yanına kar kalmaz. Herkes yaptığı kanunsuz işin hesabını verir. Bugün terör ve suç örgütleri insan ve uyuşturucu kaçakçılığı yaparak kazanç sağlamaya çalışıyor. Bu işler organize işlerdir. Devletimizde kararlılıkla bu kaçakçılık olaylarının üzerine gidiyor.''