BIST 10.515
DOLAR 32,26
EURO 35,14
ALTIN 2.422,97
HABER /  GÜNCEL

Sitede esrarengiz işler

Sahte Taraf sitesinin haberleri ortalığı karıştırdı. Siteye erişim yasağı getirildi.

Abone ol

Sahte Taraf sitesi ortalığı karıştırdı.http://tarafgazetesi.wordpress.com sitesi sanki Taraf Gazetesi'nin haberiymiş gibi üst düzey komutanlarla ilgili iddialarda bulundu.

Taraf gazetesi ile ilgisi olmayan iki haber, bu gazetede yayınlanmış gibi gösterildi. Bu haberlerden “Türkiye’deki bütün sorunları çözecek formül: Paşa çocukları” başlıklı ilki, bir çok üst düzey komutanın çocuklarının ve akrabalarının nerede askerlik yaptığıyla ilgili bilgileri açıklamıştı.

Aynı site, iki gün önce de “Akrabası PKK’lı olan subayları tanıyalım” başlığıyla, 12 askeri yetkili ve TSK bünyesinde bulunan iki sivil memurun dağda olan akrabalarının isimleri ve T.C. kimlik numaralarını yayınladı.

Kendilerine dayandırılan haberler Taraf gazetesinin tepkisini çekti. Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan da “Esrarengiz işler...” başlığıyla durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

ZAMANLAMA İLGİNÇ

Olay sitenin arkasında kimlerin olduğu şimdilik bilinmiyor. İddiaların doğru ya da yanlışlığı bir yana zamanlaması ilginç. Terör örgütünün büyük darbe yediği bir dönemde böylesi haberlerin çıkması manidar.

Altan'ın sözleri daha da vahim. İddiaları araştırdıklarını söyleyen Altan iddiaların çoğunun doğru olduğunu söyledi. Altan, ntvmsnbc'ye konuştu:

ALTAN'A GÖRE İDDİALAR DOĞRU

"Ordunun içinden haberler bunlar, orduyla ilgili haberler, ama dışarıdan gönderilecek gibi değil. Kim yapıyor, niye yapıyor, bize biraz karışık geldi.

Sadece içeriden birinin bileceği bilgiler bunlar. Dökümleri görseniz, çok ciddi bir şekilde birisi uğraşmış, dökümleri çıkarmış.Adı yazıyor, yakınlık derecesi yazıyor, nerede, hangi tarihte askerlik yaptığı yazıyor. Araştırdık, çoğu da doğru.

Bunu kullanabilecek tek gazete biziz. Biz bunun için çıktık. Yani “Böyle bir şeyi açıklayacağız” gibi değil de, kimsenin söylediklerini biz söyleriz diye çıktık. Onun için belki bizim yapabileceğimizi düşünerek böyle bir site açtılar.