BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
HABER /  GÜNCEL

4 aylık bebekler cezaevine girecek!

İkiz bebekleriyle hapse girecek Mülkiye Demir Kılınç için Twitter'da imza kampanyası başlatıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) - Özgür ve Lorin... Daha 4 aylık bu ikizlerin hiç bir şeyden haberi yok. Anneleriyle birlikte 19 Mayıs günü hapse gireceklerinden de...  Hakkında açılan dava nedeniyle hapis cezası alan anne Mülkiye Demir Kılınç'ın suçu ise kitap satmak.

Sosyal medyada hızla yayılan bir kampanya ile başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer devlet adamlarından yardım isteniyor. Özgür ve Lorin'in anneleriyle birlikte hapse girmemesi ve Mülkiye Demir Kılınç hakkında verilen kararın değiştirilmesi için başlatılan kampanya Twitter'da ünlülerden de destek görüyor.  

MÜLKİYE DEMİR KILINÇ'IN SUÇU NE?

Hikayeyi belki bazılarınız biliyor ama bilmeyenler için hem Mülkiye'nin hikayesini anlatan hem de imza kampanyasının gerekçesini oluşturan metni paylaşalım sizlerle: 

Bilmeyenler için bir kez daha anlatalım. Ve hep beraber görelim bir anne ve iki bebeğinin başına gelen bu talihsiz ve adaletsiz olayı.

Mülkiye, iki aylık ikiz kardeşler Özgür ve Lorin’in annesi. Mülkiye’nin bebekleriyle beraber hapse girecek olmasına yol açan hikaye bir kitabevinde başlıyor. Mülkiye, satış temsilcisi olarak çalıştığı Mezopotamya Kültür Merkezi’nde bir müşteriye Nâzım Hikmet’in, Michel Foucault’nun, Noam Chomsky’nin, Abdulbaki Gölpınarlı’nın, Elif Şafak’ın, Turgenyev’in, Kazım Karabekir’in kitaplarını satıyor.

Her gün olduğu gibi işini yapan Mülkiye, başına gelecekleri tahmin bile etmiyor. Kabus, kitapları sattığı kişinin polis tarafından yakalanıp ‘’kaçakçılık ve terör örgütüne üyelikle’’ suçlanmasıyla başlıyor. Mülkiye de sırf bu kişiye kitap satışı yaptığı için kaçakçılıkla suçlanıyor.

Mülkiye nikahından bir gün önce gözaltına alınıyor. Bir yandan dava süreci sürerken, bir yandan Mülkiye hayatını kurmaya çalışıyor. Geç de olsa evleniyor ve hakkında 2 sene 1 ay ceza kararı çıktığında karnında iki bebeğiyle kalakalıyor.

mulkiye.jpg

Ceza, İstanbul 16. Ceza Mahkemesi tarafından verildi ve Yargıtay’da onandı. Eğer şimdi harekete geçip bu aileye sahip çıkamazsak Mülkiye 19 Mayıs 2014 günü cezaevine girecek. Üstelik yanında minicik Özgür ve Lorin’le!
 

Mülkiye, ‘’Dışarıda ikisine bakacak kimsem yok. O yüzden yanımda götürmem gerekecek. Nereye konacağımız belli değil; Bakırköy mü, Gebze Cezaevi mi? Bakırköy olsa daha iyi olacak. Kendimi o şekilde avutuyorum. Bebeklerin gelişim dönemi cezaevinde geçecek. Emekleyecek yerleri bile yok. İhtiyaçları olan mamayı bulabilir miyim, bulamaz mıyım, onun kaygısı içindeyim,” diyor. Düşüncelere dalmış, iki yavrusuyla cezaevinde ne yapacağını düşünüyor.

Her şeyden öte bir anne Mülkiye. Özgür ve Lorin annesiz kalamaz ya da cezaevinde büyüyemez. Mutlaka farklı bir yol yöntem olmalıdır. Bu ceza para cezasına çevrilebilir ya da Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak affedebilir.

Biz Özgür ve Lorin bebeklerle dayanışmak için başlattığımız bu imza kampanyasıyla sesimizi duyurabiliriz diye düşündük ve herkesten destek bekliyoruz. 

Bir imzayla Özgür ve Lorin’in cezaevinde büyümesini engelleyebiliriz. Sizden rica ediyoruz, lütfen imza atarak Özgür ve Lorin’in huzurla büyümesi için bir adım atın.

Kampanya sayfasına ulaşmak için tıklayın