BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  POLİTİKA  /  SP

28 Şubat'ta Erbakan da dinlenmiş!

Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki gizli bölmeden, 28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı Erbakan’a ait ses ve görüntü kasetleri ortaya çıktı.

Abone ol

Askeri Casusluk soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi’ndeki gizli bir bölmede ele geçen belgeler arasında, Balyoz belgelerinin yanı sıra kamuoyunda ‘Post modern darbe’ olarak bilinen 28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın adım adım izlenerek dinlenip fişlendiğini ortaya koyan kayıtlar da ele geçirildi. 9 çuval belge arasında ‘gizli’ damgalı ses kasetleri de olduğu öğrenildi.

BELGELERİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Balyoz darbe planı davasına gönderilen belge ve dökümanların dışında halen emniyette incelemesi süren dökümanlar arasında, 28 Şubat sürecine ilişkin çok sayıda belge, ses kaydı ve gizli çekilmiş görüntü kasetleri olduğu öğrenildi. Fişlemeler arasında, dönemin ünlü politikacı ve devlet adamlarının yanı sıra, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a ait çok sayıda ses ve görüntü kaseti bulunduğu kaydedildi. Erbakan’ın kamuoyunun önünde ve mecliste yaptığı konuşmalar dışında özellikle camilerde yaptığı konuşmaların gizlice kaydedildiği de iddia edildi.  Erbakan’ın jandarma tarafından camilerde yaptığı konuşmalarına ait birçok ses ve görüntü kaydının ‘gizli’ damgalı kasetlerde yer aldığı kaydedildi.

‘MÜSLÜM GÜNDÜZ YÖNLENDİRİLİYOR’

Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen belge ve kasetler arasında 1997-98 dönemine ait üzerlerinde Necmettin Erbakan’ın yanı sıra üzerinde ‘Esat Coşan’ gibi çok sayıda ismin yazılı olduğu ses ve görüntü kasetleri olduğu iddia edildi. Belgeler arasında, 28 Şubat sürecinin ‘aktörlerinden’ Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz’ün ‘yönlendirildiğine’ dair belgeler bulunduğu da iddia edildi.

Yeniden hastaneye yatırıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, rutin kontrolleri çerçevesinde dün yine Güven Hastanesi’ne götürüldü. Erbakan geçen haftalarda da ayağındaki damar iltihabı nedeniyle aynı hastanede bir süre tedavi gördüğü hatırlatıldı.