BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

27 Kasım İngiltere basın özeti

İngiltere basınında bugün, İskoçya yönetimine verilecek yeni yetkiler öne çıkıyor.

Abone ol

İngiltere basınında bugün, İskoçya yönetimine verilecek yeni yetkiler öne çıkıyor.

Guardian gazetesi haberi manşetine taşımış.

İskoçya yönetimine devredilecek yetkiler, milyarlarca sterlinlik vergi gelirleri üzerinde doğrudan kontrol hakkı sağlamayı öngörüyor. Teklifin ayrıntıları bugün açıklanacak.

Londra'da İşçi Partisi teklifi desteklemiyor.

Ayrıca teklif İngiltere'deki belediye yönetimlerinin de anında tepkisi ile karşılaştı. Aralarında Londra belediye başkanı Boris Johnson'un ve İşçi Partisi'nden 6 belediye meclisi liderinin de olduğu bir grup, ortak bir mektup yayınlayarak İngiltere hükümetini yerel yönetimler için benzer bir paket hazırlamaya davet etti.

Times gazetesi ise İskoçya'ya verilmesi muhtemel yetkileri "İskoçlar yeni güçler elde ederken, Federal bir Birleşik Krallık korkusu" öne çıkıyor başlığı ile manşetinden duyurmuş.

Anlaşmaya göre İskoç milletvekiller Birleşik Krallık'ın geri kalanı ile ilgili vergi gelirleri konusunda söz sahibi olabilecekken, İngiliz vekillerin İskoçya ile ilgili karar hakkı bulunmayacak.

gazetesinin manşetinde ise, İngiltere içişleri bakanı Theresa May'in Birleşik Krallık'ın sığınma sistemine dair bağımsız müfettişlerce hazırlanan eleştirel raporları sümen altı ettiği iddiası yer alıyor. Hükümetin göçmen politikalarını kontrol eden kurumun başında bulunan John Vine, milletvekilllerine yazdığı bir mektupta sonuncusu beş ay önce hazırlanan ve hükümete eleştiriler yönelten beş raporun May'in elinde olduğunu söyledi.