BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.245,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2018 DGS ne zaman başvuru tarihi ve DGS kılavuzu

2018 DGS için geri saym başladı. Birçok öğrencinin heyecanla beklediği 2 yıllık önlisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitime tamamlama şansı sunan 2018 DGS başvuruları 16 Mayıs'ta başlıyor. 2018 DGS başvurusu için son gün ise 24 Mayıs. Bu sene yapılan radikal bir değişiklikle DGS sınavları tüm Türkiye'de yapılacak. Sonuçların 2 Ağustos'ta açıklanacağı sınavda adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır.

Abone ol

DADikey Geçiş Sınavı 2018 (DGS) için başvurulara kısa bir süre kaldı. DGS başvuruları ne zaman başlayacak ve DGS’ye başvuracak olan adaylar hangi yeniliklerle karşılaşacak. Dikey Geçiş Sınavı hakkında merak edilen birçok detay bulunuyor. 2 yıllık ön lisansı, lisans programına nasıl çevirebilirim? Önlisans mezunu olan öğrencileri ilgilendiren tüm detaylar haberimizde…

DGS NE ZAMAN YAPILACAK: Dikey Geçiş Sınavı yani DGS birçok öğrencinin umutlarını bağladığı sınav olarak dikkat çekiyor. Önlisans eğitimlerini lisans seviyesine yükseltmek isteyen öğrencilerin girecekleri DGS sınavlarıyla ilgili yeni gelişmeler öğrencilerden farklı yorumlar aldı. DGS'nin başvuru tarihleri 16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak. DGS'ye girmeye hak kazanan öğrenciler için sınav 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise 2 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Sınavda adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır.

DGS’DE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ: DGS artık tüm Türkiye’de gerçekleşecek. DGS'de yeni sistemle beraber sınavların tüm Türkiye'ye yayılmasını öğrencilerin bir çoğu memnuniyetle karşılarken sosyal medya siteleri üzerinden yapılan paylaşımlarda kontenjan artırımı talebi dikkat çekti.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR: -Ön Lisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, -Onaylı transkript (not dökümü – 2 suret, 1 sureti onaylı) -Onaylı ders içerikleri (2 suret, 1 sureti onaylı) -6 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olması gerekir) -Askerlik Durum Belgesi (1995 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için, askerlik şubelerinden alınacak.) -Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Nüfus cüzdanı görülmek koşulu ile) -2018-DGS sonuç belgesinin internet çıktısı