BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2015 soruları hayal kırıklığı yarattı

TEOG 2015 soruları öğrencilerde hayal kırıklığı yarattı. TEOG 2015 Matematik soruları çok zordu. Uzmanlara göre TEOG 2015'ten tam puan çıkmaz.

Abone ol

TEOG 2015 soruları öğrencilerde hayal kırıklığı kırıklığı yarattı.

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, TEOG 2015 sorularını bugünkü köşesinden analiz etti.

"Birinci yarıyılda yapılan TEOG'da sorular o kadar kolay ve herkes o kadar yüksek puan aldı ki, havalara uçtular. Dün ise adeta derin hayal kırıklığı yaşandı. Özellikle de matematik sorularında. I. TEOG'da daha ilk günde, soruların tümünü yapan binlerce öğrenci ortaya çıkarken, 2. TEOG'da dün akşam saatlerine kadar bırakın binleri, yüzlerce ben hepsini yaptım diyen çıkmadı" diyen Abbas Güçlü, TEOG 2015 sorularıyla ilgili şunları yazdı:

"TEOG'da dünün en çok konuşulan iki konusundan ilki bazı matematik sorularının zorluğu, ikincisi ise sınav devam ederken soruların dışarı sızıp sizmadığıydı. MEB, sorular sızdırıldı ve sosyal medyada yayınlandı iddiaları üzerine kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yapanlar hakkında da ciddi müeyyideler uygulanacağını duyurdu. Bakalım gelinen sonuç ne olacak?

TEOG ZOR SORULAR 

Öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen bilgiler doğrultusunda genel kanı Matematik sorularından bazılarının çok zor olduğu yönünde. Türkçe ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularında da kısmen zorlanma var ama Matematik'te sanki fire veren çok olacak!. Uzun metinli Türkçe soruları, öğrencilere çok zaman kaybettirmiş. Bu yüzden zaman yetersiz diyenler de oldu.