BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  SEÇİM

2015 genel seçimlerinde YSK devrimi

2015 genel seçimlerinde bir ilk yaşanacak Türkiye çapında sandık kurulu başkanlarının dört siyasi partinin vereceği listelerden kura ile belirlenecek

Abone ol

2015 genel seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) devrim gibi bir karar çıktı; YSK genelge ve seçim takvimi değişikliği ile tüm Türkiye çapında sandık kurulu başkanlarının dört siyasi partinin bildireceği listelerden kura yöntemiyle belirlenmesine karar verdi.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, AK Parti'nin toplantılar düzenleyerek kendine yakın isimleri sandık kurulu başkanı olarak belirleme yoluna gittiğini ancak son 3 seçimin aksine bu seçimde ilk kez Türkiye çapında sandık kurulu başkanlarının dört siyasi partinin vereceği listelerden 13 Nisan’da kura ile belirleneceğini söyledi.

KURADA ÇIKMAYAN BAŞKAN ADAYLARINA NE OLACAK?

Yakupoğlu, “İlçe seçim kurulları, özellikle belli bir eğitim sendikasından seçimlerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarının isimlerini alıp görevlendirmektedir. Ancak YSK 7 Haziran öncesinde ısrarlı talebimizi kabul etti. Bu kurada çıkmayan başkan adayları ise 14 Nisan’da sandık kurulu üyesi olarak görevlendirilecek” dedi.