BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

2 şehide son görev!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasındaşehit olan astsubay Selman Aksu'nun cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Abone ol

Diyarbakır Lice’de mayın patlaması neticesinde şehit olan Bakım Onarım Astsubay Çavuş Selman Aksu İzmir'de, er Kadir Kayıkçı İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Kayıkçı'nın terhisine 15 gün kala şehit olduğu ortaya çıktı. Kayıkçı'nın şehit olmadan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı fotoğraflar arasında her gün işaretlediği şafak defteri de var. Defterde de 'Geldim-Gördüm-Gidiyorum' yazıyor. Bu yazı ve fotoğraflar cenazeye katılanları ağlattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

selaa.jpg

Şehit Astsubay Selman Aksu için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile askeri ve sivil erkan ve vatandaşlar katıldı.

Anne Şerin Aksu ile ailenin kadın fertleri, cenaze namazı öncesi, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşını öperek ağıtlar yaktı. 

sw.jpg

Şehit Astsubay Aksu için kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi.

Tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konulan şehidin naaşı, katılımcılar tarafından selamlandı.

Şehit annesi Şerin Aksu, cenaze namazı ve askeri tören boyunca oğlunun asker şapkasını elinde tuttu.

Törenin ardından şehit astsubay Selman Aksu, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

ff.jpg

ŞEHİT ER KADİR KAYIKÇI DA SONSUZLUĞUA ĞURLANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA [PAGE]

ŞEHİT ER KADİR KAYIKÇI DA SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün ilçe merkezine giden yolda bir menfeze döşenen mayın, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılmış, patlamada 1 astsubay ile 1 er şehit olmuş, 1 er ve 1 sivil vatandaş da yaralanmıştı. 

z1.jpg

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde menfeze konulmuş patlayıcının askeri bir aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan askerlerden er Kadir Kayıkçı için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenlendi.  Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki askerin nöbet tuttuğu törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası Recep, annesi Azime, kız kardeşi Zinnur ve ağabeyi Besim Kayıkçı'ya taziyelerini iletti.

z2.jpg

 Camide öğle namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.  Şehit er Kayıkçı'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Kayıkçı'nın cenazesi top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı. Kortejde vatandaşlar, dev bir Türk bayrağı açtı. Bu sırada, cenazeye katılanlar tekbirler eşliğinde ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı.

z3.jpg

 Şehit er Kayıkçı'nın cenazesi, saygı geçişinin ardından askeri cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'ne toprağa verildi.  Şehidin yakınlarının tören boyunca metanetlerini korudukları gözlendi.