BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

18 yaşında vekil olana askerlik yok mu? Kılıçdaroğlu sordu

ANKARA'da muhtarlar ve hemşire dernekleri temsilcileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 18 yaşında milletvekili seçilecek kişinin ömür boyu askerlikten muaf olmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu 'Beni bu rahatsız ediyor' dedi.

Abone ol

18 yaşında milletvekili seçilmesine bir itirazı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Milletvekili olsun ama neden askerlikten muaf oluyor? Askere gitse başımın üstüne. Bir yerlerden bir şey bulup Kılıçdaroğlu'nu eleştirebilir miyiz diye bakıyorlar" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlar ve hemşeri dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli stır başları;

Anayasa değişikliği tüm maddeleri tam metinler

"ÇÖZEN DEĞİL SORUN YARATAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Soruyorlar yerel yönetimlere bu anayasa değişikliği ne getiriyor. Bu anayasa değişikliği bu ülkenin hangi sorununu çözüyor, hiçbir sorununu çözmüyor. Bu anayasa değişikliği gerçekleştiğinde Türkiye'nin şu sorunu çözülecek desinler. Terör, ekonomi sorunu mu çözülecek? Rejim değişecek, tek adam rejimine geçeceğiz. Çözen değil sorun yaratan bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyayız. Çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız? 

"BU SORUNUN YANITINI BAHÇELİ VERMELİ"

Tüm yatırımlar İstanbul'a yapılıyor. Acaba Ankara'yı da mı taşıyacaklar diye düşünülüyor. Bu değişiklikleri yapıyoruz ama asıl amacımız ilk 4 madde dediler. TBMM'de söylüyor. Bu sorunun yanıtını vermesi gereken Devlet Bahçeli'dir. Ben milliyetçilerin vatana bağlılığını biliyorum. Bu konuda en ufak endişem yok. 

Ülkelerini seviyorlar. Milliyetçilik nedir? Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmaktır. Ankara'yı neden başkent seçtik? Merkez Bankası'nı bile İstanbul'a taşımak istediler. Ankara boşuna mu başkent yapıldı. Bu değişikliklerin oylanmasında dikkatli ve sorumlu davranmalıyız.

"CUMHURBAŞKANI KONUŞMUŞ..."

Sayın Cumhurbaşkanı konuşmuş bizim girişimimiz olacak mı bizim girişimimiz olmayacak. Biz vatandaşa anlatıyoruz. Süreç oturup düşünme, karar verme sürecidir. Oturup kavga edecek zaman değil. ne söylerlerse söylesinler. Söylüyorlar Kılıçdaroğlu yalan söylüyor diyorlar. Dilimde tüy bitti çağrı yapıyorum 18 maddeyi alırsın televizyon kanalında gösterirsin bende mahcup olurum. gelmiyor, gelemiyor. Niye gelemiyorlar? Onlar biliyorlar ki doğruları söylüyorum. Yoksa neden gelmesinler belki bu kampanyaya gerek kalmayacak. Gelin anlatın.

MİLLETVEKİLİ OLSUN AMA NİYE ASKERE GİTMİYOR?

18 yaşındaki kişi milletvekili olsun ama niye askerlikten muaf oluyor? Bizim itiraz ettiğimiz bu nokta. Askerlikten niye muaf olsun askere gitse başımın üstüne. Bir yerlerden bir şey bulup Kılıçdaroğlu'nu eleştirebilirmiyiz böyle bakıyorlar. Garibanın çocuğu askere giderken El Bab'a göndermesini biliyorsun. Birilerinin çocuğu ömür boyu askerlikten muaf olacak, bu beni rahatsız ediyor. Kılıçdaroğlu gençlere karşı diyorlar. Askere gitse hiçbir itirazım yok.