BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

14 Aralık operasyonunda dizi ekibinden 3 kişi serbest

Dün sabah başlayan operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden "Tek Türkiye" dizi ekibinde çalışmış olan 3 kişi serbest bırakıldı. Kalan şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.

Abone ol

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan 27 kişiden üçü serbest bırakıldı. Bırakılan Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy Samanyolu TV'de yayınlanan "Tek Türkiye" dizisinin ekibinden. Diğer şüphelilerin Emniyet'teki ifade işlemleri sürüyor.

İstanbul dışındaki illerden gözaltına alınanlar da operasyonun merkezi olan İstanbul'a getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.

Serbest bırakılan Naci Çelik Berksoy savcılıktan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Naci Çelik Berksoy "İşleyişi anlattım, bizim nasıl çalıştığımızı anlattım. Bir yönetmen ne yapar, bir senarist ne yapar, onlar konusunda teknik bir bilgi verdim" dedi.

Berksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir takım terör örgütü diye anlattıkları bir şeyi sordular. Ben bu konularda biraz yabancıyım, bilmiyorum dedim. Biz Hocaefendi'nin dikte ettirdiği bir şeyi Tek Türkiye'de kullanmışız. Tahşiye örgütü, terör örgütüyle ilgili böyle bir şey söylediler, ben de bilgim yok dedim."

Çağlayan Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Adliyenin C kapısının önü bariyerlerle çevrilirken, çok sayıda polis memuru adliye önünde. Ajans adliyeye giriş çıkışta aksaklık yaşanmadığını belirtirken, üç çevik kuvvet otobüsü ve bir TOMA da hazır bekliyor.

'Sahte delil ürettiler'

Geçen hafta Fuat Avni adlı Twitter hesabından yapılacağı duyurulan ve gündemi sarsan operasyon dün sabah başladı.

Savcılık 2009 yılında radikal İslamcı örgütlerle bağlantılı olduğu iddia edilen Tahşiyeciler isimli gruba yönelik "sahte delil üreten" emniyet mensupları ile medya mensuplarından oluşan 31 kişilik bir gözaltı listesi açıkladı.

Listede Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca ve eski Zaman yazarlarından Hüseyin Gülerce de bulunuyor. Bu kişilerden Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca halen gözaltında. Hüseyin Gülerce de bugün Emniyet'te ifade verecek.

Şüpheli sıfatı ile soruşturmada yer alan polisler arasında Ergenekon ve Şike operasyonlarını da yürütmesiyle tanınan eski İstanbul Organize Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sonrası istifa eden eski İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder de var.

Gülerce: Gözaltılar şaşırtıcı

Dün akşam Beyaz TV'de bir programa katılan Hüseyin Gülerce ise 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonlarının ardından Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'den ayrıldığını hatırlattı.

Hüseyin Gülerce, "17 Aralık'tan bu yana olup bitenlere bakıldığında benim farklı bir duruşumun olduğu görülüyor" dedi, dünkü opersyonu eleştirdi.

Gülerce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hidayet Bey de Ekrem Bey de eski arkadaşlarım. Böyle olmasını arzu etmem. Operasyonun Samanyolu ayağındaki gözaltılar şaşırtıcı. Yapımcı, senarist gözaltında...Olayın kanaldaki dizilerle ne alakası var?"