BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

13 Şubat grevi okullar bugün tatil mi?

13 Şubat grevi okullarda eğitimi durdurdu. Eğitim-Sen ve Alevi örgütlerinin çağrısı üzerine bugün 13 Şubat boykotu nedeniyle bazı okullarda eğitim durdu.

Abone ol

13 Şubat grevi nedeniyle bugün bazı okullarda eğitim durdu, sınıflar boş kaldı.

Türkiye genelinde laik ve bilimsel eğitim talebi ile eylemler düzenlendi. İzmir'deki eylemde polis, yürümek isteyen gruba müdahale etti. CHP'li milletvekili Musa Çam'ın oğlu da gözaltına alındı.

İzmir'de KESK'e bağlı sendikalara üye öğretmenlerin de arasında olduğu grup, öğle saatlerinde Basmane meydanında toplandı.

Polis ekipleri, Konak Meydanı’na yürümek isteyen gruba izin vermedi. Polisin uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Grubun bir bölümü, fuar alanına doğru yöneldi. KESK ve Eğitim-Sen Şube başkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

13-subat-grevi-izmir-polis-mudahalesi.jpg

VEKİLİN OĞLU DA GÖZALTINDA

Bu arada, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam göstericilerin gözaltına alınmasını engellemek isterken arbede çıktı. Bu sırada milletvekilinin oğlu gözaltına alındı. Musa Çam'ı da gözaltına almak isteyen polisi bir başka polis uyarınca vekil serbest bırakıldı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Boğa Meydanı’nda toplanan bir grup da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.

Yurt genelinde çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri aldığı karar kapsamında bazı veliler, çocuklarını okula göndermedi.

 13-subat-grevi-okullar-tatil-mi-onur-kilic-tutuklandi.jpg Tutuklanan Onur Kılıç'ın babası

HAKARETTEN TUTUKLANDI

Öte yandan, İzmir'de geçen ay katıldığı eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç, dün gözaltına alınmıştı. Adliyeye gönderilen Onur Kılıç, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

13-subat-grevi-okullar-tatil-mi.jpg 
Adliye binası önünde toplanan İzmir Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, kararı protesto etti.

SINIFLAR BOŞ KALDI

13 Şubat grev kararına uyan öğretmenler bugün derse girmedi. Boykot kararına destek veren veliler ise çocuklarını okula göndermedi. Birçok okulda sınıflar boş kaldı.

fft81_mf3481185.jpeg
ANTALYA'DA VELİLER YÜRÜDÜ

Antalya'da okul boykotuna katılan veliler yürüyüş düzenledi. Halkevleri'nin organize ettiği yürüyüşte veliler, "Gerici, mezhepci, cinsiyetçi eğitime hayır", "Okuluma dokunma" yazılı pankartlar taşıdı. 


13 ŞUBAT OKUL BOYKOTU NEDEN BAŞLADI?

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, Eğitim Sen öncülüğünde okullarda gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemine ilişkin dün basın toplantısı düzenledi. Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin KESK Genel Merkezi'ndeki toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da hazır bulundu. “Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemi hakkın bilgi veren Şaziye Köse, Ak Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini belirterek, “AKP, tekçi anlayış üzerinden toplumda ayrıştırma yaratarak kutuplaşmaya yol açmakta ve buradan iktidarını korumayı, sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. AKP iktidarı dönemlerinde hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerindeki fiili baskı artık dayatma haline gelmiştir” dedi.

13-subat-grevi-okullar-kapali-mi.20150213134724.jpg