BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Abdüllatif Şener'den CHP iddiasına bomba yanıt!

AK Parti'nin kurucularından Abdüllatif Şener'in Kılıçdaroğlu ile görüşmesi kulisleri hareketlendirdi.

Abone ol

Abdullatif Şener'den, aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala CHP'den siyaset yapabileceği açıklaması geldi. Ankara kulislerini hareketlendiren iddiaya, bilgim dahilinde adaylık durumum yok diye cevap veren Şener'in, CHP lideri ile de görüştüğü iddia edildi.

Abdüllatif Şener’in CHP’den aday gösterilebileceği konuşuluyor. İddiaları CNN Türk'te cevaplayan Şener "Şu anda benim de bilgim dahilinde bir adaylık durumu yok ama bu olmaz diye bir şey yok. CHP'den siyasete devam edebilirim" diyerek 1 Kasım için ilk sinyali verdi.

ABDÜLLATİF ŞENER CHP’DEN Mİ ADAY?

Kritik toplantılar öncesinde CHP Genel Merkez Kulisleri de hareketlendi. Listeler üzerinde çalışan Kılıçdaroğlu; Gaziantep, Balıkesir, İstanbul, Bursa’da işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Eski milletvekilleri ile sık sık biraraya gelen Kılıçdaroğlu listesini Çevre sokaktaki Parti Okulu’nda yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun Parti Okulu’nda AK Parti kurucusu ve eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener ile de görüştüğü öğrenildi. Şener’in CHP listesinden aday gösterilebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, Parti Okulu’nda Bülent Tezcan ve Tekin Bingöl ile de biraraya geldi.

CANLI YAYINDA CEVAP VERDİ

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan, AK Parti'nin kurucu isimlerinden, eski bakan Abdüllatif Şener, CHP'den milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara cevap verdi. Şener, "Şu anda benim de bilgim dahilinde bir adaylık durumu yok ama bu olmaz diye bir şey yok. CHP'den siyasete devam edebilirim" dedi.

KISMİ DEĞİŞİKLİK

Kılıçdaroğlu listesinin son halini Merkez Yönetim Kurulu’na sunacak. MYK’da 7 Haziran’da liste dışı kalan Yakup Akkaya, Seyhan Erdoğdu, Ercan Karakaş’ın isimlerin yine listede olmadığı konuşuluyor. öte yandan Murat Özçelik’in adaylığı ise Kılıçdaroğlu’nun kararına bağlı olacağı belirtiliyor.
Kılıçdaroğlu saat 20.00 başlayacak olan Parti Meclisi’ne listesini sunacak. Kılıçdaroğlu’nun listelerde kısmi değişiklik yapması bekleniyor. İzmir, Ankara, İstanbul, Adıyaman, Gaziantep, Balıkesir, Tokat’ta değişiklikler bekleniyor.