BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Zuckerberg olmak ister misiniz

ABD'de yetişkinlere yapılan bir anket ilginç sonuçlar verdi...

Abone ol

ABD’de yetişkinlere yönelik yapılan eğitim konulu bir ankette katılımcıların birçoğu, hayatlarının işi karşılarına gelse dahi çocuklarına okulu bitirme tavsiyesinde bulunacaklarını ifade etti.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg gibi bazı tanınmış isimlerin eğitimlerini yarıda kesip iş hayatında büyük başarılar elde etmesi ülkede eğitim konusunda yeni bir tartışma başlattı. ABC televizyonunda yayınlanan 60 Dakika programının Vanity Fair dergisiyle yaptığı ortak ankette ebeveynlerin çoğunluğunun ne olursa olsun çocuklarının eğitimlerine devam etmelerini istediği ortaya çıktı.

HAYATINIZIN İŞİ İLE KARŞILAŞSANIZ İLK TEPKİNİZ NE OLUR 

Katılımcıların yüzde 45’i ‘Çocuğunuz hayatının işi ile karşınıza gelse tepkiniz ne olur?’ sorusuna okulu bitirme tavsiyesinde bulunacağını ifade ederken, yüzde 27’lik bir bölüm kararsız kaldı. Yüzde 23’lük bir oran ise çocuğunun hayallerinin peşinden gitmesine destek vereceğini belirtti.

Anket kapsamında sorulan ‘Üniversite yıllarında daha çok neyi yapmak isterdiniz?' sorusuna katılımcıların yarıya yakını ‘daha çok ders çalışmak’ cevabı verdi. Yüzde 40’lık bir bölüm ise daha geniş bir arkadaş çevresi edinmeye çalışacağını söyledi.

SINAV, KÖTÜ BİR ZORUNLULUK 

ABD’de üniversitelere giriş için uygulanan Standart Yetenek Testi (SAT) hakkındaki soruya katılımcılardan ilginç cevaplar verdi. Yüzde 19 gibi azımsanmayacak bir oran sınavın ‘zaman kaybından başka bir şey olmadığını’ ifade etti. Sınavı ‘kötü bir zorunluluk’ olarak tanımlayanların oranı ise yüzde 39 olarak gerçekleşti.

Telefonla arama şeklinde 1-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen anket 861 yetişkin ile yapıldı. Anketin hata payının ise 3 puan olduğu açıklandı.