BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  DÜNYA

Rum kesimini karıştıran iddia

Güney Kıbrıs'ta, mevduata vergi tartışılırken Cumhurbaşkanı ile bağlantılı bir şirketin 21 milyon euroyu Londra'ya aktardığı ileri sürüldü.

Abone ol

Güney Kıbrıs’ta halkı ayaklanma noktasına getiren mevduata vergi kesilmesine yönelik tedbir paketinin gündeme gelmesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ile bağlantılı bir şirketin 21 milyon euroyu Londra’ya aktardığı ileri sürüldü.

Kıbrıs’ta AKEL partisine yakın Haravgi gazetesi, Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ile bağlantılı bir şirketin, ülkede kriz yaratan vergi kesintisi teklifinin hemen öncesinde 21 milyon euro değerindeki senetleri Londra’daki bankalara aktardığını iddia etti.
Anastasiades’in damadının ortağı olduğu A.Loutsisos & Sons Ltd. şirketinin, 10 milyar Euro değerindeki kurtarma planı üzerinde anlaşılmasından üç gün önce aktarma işlemini gerçekleştirdiği ileri sürülüyor.

YÜZDE 60 ZARAR YAZILACAK

Şirket ve cumhurbaşkanı Anastasiades, suçlamaları kesin bir dille reddederken Anastasiades, “Bu, devleti iflastan kurtarma yükümlüğünü taşıyan insanlar hakkında halkın kafasını karıştırmaktan başka bir şey değil” dedi. AKEL partisi soruşturma için mecliste bir komite oluşturulmasını isterken, Anastasiades bu öneriye destek verdi.