BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,03
HABER /  DÜNYA

Zorla kürtaj fotoğrafı Çin'i öfkelendirdi

Annesi kürtaj yaptırmaya zorlanan bir bebeği gösteren fotoğraf, Çin'de internet kullanıcılarını şok etti

Abone ol
İddialara göre, Shaanxi'nin Zhenping ilçesinden Feng Jiamei, hamileliğinin yedinci ayında resmi yetkililer tarafından kürtaj yaptırmaya zorlandı.

Amerika merkezli aktivistlere göre, Feng'in kürtaj yaptırmaya zorlanmasının sebebi, ikinci bir çocuğa sahip olmak için ödemesi gereken cezayı ödeyememesiydi.

İnsan hakları grupları Çin'in "Tek Çocuk" politikasının birçok kadının kürtaja zorlanması anlamına geldiğini söylerken, Pekin bu iddiayı reddediyor.

Global Times gazetesi, ulusal ve yerel aile planlama otoritelerinin olayı araştırdığını bildirdi.

Amerika merkezli aktivist grubu All Girls Allowed'dan Chai Ling, "Feng Jianmei'in hikayesi, Tek Çocuk politikasının kadınlara karşı şiddeti nasıl onayladığını gözler önüne seriyor" dedi.

Grup, olaydan sonra Feng ve eşi Deng Jiyuan ile konuştuğunu söyledi.

Deng'in söylediklerine göre karısı zorla hastaneye götürülmüş ve operasyondan önce eli, kolu bağlanmış.

Yerel haberlerde alıntılanan Zhenping ilçesi yetkilileri ise Feng'i kürtaja zorladıklarını reddettiler.

Ajans France-Presse'e göre, haber sitesi netease.com okurlarından biri "Bu zamanında Çin'i işgal Japon askerleriyle Nazi'lerin yaptığı söylenen bir şey. Ancak günümüzde de yaşanıyor ve bahsi geçen haber kesinlikle tek vaka değil. Sorumlular idam edilmeli" dedi.

Zorlama kürtajları protesto ettiği için ev hapsine mahkum edilen aktivist Chen Guangcheng, geçtiğimiz ay Çin'den Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtı.