BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hırsızların 'şeker' planı

Polis aracının kovaladığı hırsızlar yakalanmamak için takip ekip aracının önüne şeker kolileri attı.

Abone ol

İstanbul’un çeşitli semtlerinde, araçlara yüklenmiş veya yüklenmek üzere dükkan önüne bırakılmış tekstil malzemelerinin çalınması ile ilgili polis tarafından çalışma başlatıldı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlıkların meydana geldiği tekstil atölyelerinin önlerinde beklerken bir yandan işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Görüntünün birinde, şüphelilerin geldikleri minibüsün plakasını değiştirdiği görüldü. Şüphelilerin bir süre sonra da bu minibüsle geldikleri işyeri önündeki tekstil malzemelerini çaldıkları görüldü. Minibüsün plakasından belirlenen şüpheliler yakın takibe alındı. Takip sırasında şüphelilerin Üsküdar’dan şeker çaldıklarının fark edilmesi üzerine operasyon kararı alındı.

KOVALAMACA POLİS KAMERASINDA

Bu sırada ekipleri fark eden şüpheliler, minibüsle kaçmaya başladı. Polisle şüpheliler arasında Üsküdar’dan Seyrantepe’ye kadar kovalamaca yaşandı. Şüpheliler, kovalamaca sırasında çaldıkları küp şeker dolu kolileri polis aracının önüne fırlattılar.

Polis kamerası kovalamaca ve şeker atılması anının saniye saniye kaydetti. Şeker kutularıyla polis aracından kurtulmak isteyen şüpheliler, ara sokakta kaza yaptı. Araçtaki Murat C.K., Erol Y., Taci C., yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin çaldığı tekstil malzemelerini pazarlarda sattığı iddia edilen Ayten K., Hatice K., Hülya C. Cahide B. de gözaltına alındı.

1 MİLYONLUK VURGUN


Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları yapılan 7 kişinin 3 ay içerisinde 4 ayrı kişiye ait yaklaşık 1 milyon lira değerinde tekstil malzemesi çaldıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kişi Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi.