BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL

Zonguldakı sel aldı

Zonguldak sulara gömüldü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Abone ol

Zonguldak’ta gece başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle kent merkezi ve Ereğli ilçesinde bazı derelerin taşması sonucu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Şiddetli yağış nedeniyle Kozlu beldesi Ilıksu mevkisinden geçen Ilıksu Deresi’nin taşması sonucu bazı evlerin birinci katlarıyla iş yerlerine su girdi. Esnaf ve vatandaşlar, kova ve küreklerle su boşaltmaya çalıştı. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, derenin döküldüğü sahile kadar taşması nedeniyle işlerine gidemediler.

Kent merkezinde de su kanallarının tıkanması sonucu bazı iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. Esnaf, dükkanlarına dolan suyu kova ve küreklerle boşaltmaya çalışırken, belediye ekipleri de tıkanan su kanallarını açmak için çalıştı.

Ereğli ilçesinde de Kabasakal ve Pençes derelerinin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yeşiltepe mevkisinden akan yağmur suyu, sosyete pazarındaki pazarcı tezgahlarını sürükledi. Ereğli-Zonguldak karayolunda biriken molozlar, trafik akışında aksamalara yol açtı.

Kavaklık Mahallesi’nde de evlerin birinci katları su altında kaldı. Binaların önünde biriken su nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan, ağustos ayındaki şiddetli yağış nedeniyle de su baskınları yaşadıklarını, Devlet Su İşleri Müdürlüğüne gerekli bilgiyi vermelerine rağmen halen bir çalışma yapılmamasının vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkileri, kentte geceden itibaren metrekareye 86.8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.