BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ziya Doğan'ın kıymeti bilinmedi

Ziya Doğan, görevinden istifa ettiğini bildirdi. Peki Trabzon'u kötü bir durumda alıp bugünkü haline getiren Doğan, neden istifa etti? İşte bu sorunun tüm cevapları:

Abone ol İNTERNETHABER ANALİZ

Dün oynanan Konyaspor-Trabzonspor maçı sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Bu haber üzerine Trabzonspor yönetimi kırmızı alarm verdi. Ve bin bir ikna ile Doğan'ın istifasını çekmesini istediler.

Fakat Doğan, kararını vermişti. Ve nihayetinde Doğan bugün istifasını resmen duyurdu. Peki neydi Ziya Doğan'ı istifaya zorlayan nedenler? Kimine göre basın, kimine göre de Trabzonspor taraftarı...

Bu iki faktöründe şüphesiz etkileri var. Ama Doğan'ı asıl istifaya zorlayan neden Türkiye'de geçerli olan "kıymet bilmeme" ve "bazı şeylerin kıymetini kaybettikten sonra anlama"...

Çünkü Ziya Doğan, Trabzonspor'un başına geldiğinde kimse Trabzonspor'dan şampiyonluk adına bir şey beklemiyordu. Ama onun gelişiyle Trabzonspor, deyimi yerindeyse "takımı şaha kaldırdı"... Zirveden umudu kesen Trabzonspor, üçüncü yıldızı takmaya and içen Fenerbahçe'nin korkulu rüyası oldu.

Trabzon, geçen sezon şampiyon olmadı. Ama şampiyondan daha fazla alkış aldı. Başarının baş mimarı ise bugün istifa eden Ziya Doğan'dı. Açıkça söylemek gerekirse Trabzonsporlu futbol severler onun kiymetini bilmedi.

Bize göre Trabzonspor , bir Ziya Doğan daha bulumaz. Bulsa da bu çok uzun bir süre alır. Bu durumdan zaralı çıkan yine Trabzonspor olmuştur. Karlı taraflar ise en yakın rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'dır.

Umarız Türkiye'de bundan böyle teknik adamlar bu kadar kolay tükenmez...

ANALİZ:Kenan DEMİROK