BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Zirve davası sanığı davası KPSS'ye girdi

Cezaevinden bir süre önce tahliye edilen Abuzer Yıldırım, sınav salonuna polis nezaretinde getirildi.

Abone ol

Cezaevinden bir süre önce tahliye edilen ve adli kontrol tedbirleri kapsamında elektronik kelepçe takılan Abuzer Yıldırım, sınav salonuna polis nezaretinde getirildi

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava kapsamında bir süre önce cezaevinden tahliye edilen Abuzer Yıldırım, öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi.

Edinilen bilgiye göre, Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davada uzun tutukluluk nedeniyle 8 Mart 2014'te cezaevinden tahliye edilen ve adli kontrol tedbirleri kapsamında elektronik kelepçe takılan 5 sanıktan biri olan Yıldırım, KPSS'ye girebilmek için avukatı aracılığıyla bir süre önce mahkemeye başvurdu.

Talebi mahkemece kabul edilen Yıldırım, sınava gireceği İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi E Blok'a polis nezaretinde getirildi. Yıldırım, polislerce sınav salonuna götürüldü.

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek ve bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaya ilişkin davada tutuklu yargılanan sanıklardan Abuzer Yıldırım, Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, uzun tutukluluk nedeniyle 8 Mart 2014'te tahliye edilmiş ve sanıklara adli kontrol tedbirleri doğrultusunda elektronik kelepçe takılmıştı.