BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  EKONOMİ

Ziraat Bankası'nın bu oyununa dikkat edin!

Müşteri kaybı yaşayan Ziraat Bankası emeklileri kaybetmemek için bankaya borçlu gösteriyor...

Abone ol

Özel bankaların emeklilere sağladığı çok özel şartlar karşısında yoğun müşteri kaybı yaşayan Ziraat Bankası, çareyi emeklilere olmayan borçlar yansıtarak buluyor.

Emekliler normalde e-devlet sitesine girerek emekli maaşını istedikleri bankanın istedikleri şubesine taşıma hakkına sahip. Ancak emekli maaşlarını halen Ziraat Bankası’ndan alan on binlerce vatandaş, bankaya bir kuruş bile kredi borçları olmamasına rağmen resmi kayıtlarda bankanın kendilerini borçlu göstermesi nedeniyle bu işlemi gerçekleştiremiyor.

EMEKLİLERİ SİSTEM ÜZERİNDEN BORÇLU GÖSTERİYOR

Ziraat Bankası ile irtibata geçen emekliler, bankanın, “Bizimle alakalı bir konu değil. Kredi borcunuz yok ama bunu SGK’nın düzeltmesi lazım” cevabıyla karşılaşıyor. SGK yetkilileri ise konunun kendileriyle hiç ilgisinin olmadığını belirterek, “Her gün yüzlerce kişi aynı şikayetle bize müracaat ediyor. Ancak konunun bizimle yakından uzaktan alakası yok. Ziraat Bankası tek kuruş bile borcu olmayan ya da kullandıkları kredinin son taksidini bir yıl önce ödeyen emeklileri bile sistem üzerinde borçlu göstererek, emekli maaşlarını başka bankalara taşımasına engel oluyor” şeklinde konuşuyor.

KREDİ BORCUNUZDAN DOLAYI BANKA DEĞİŞTİREMEZSİNİZ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, “12 gün önce e-devlet sitesine girerek banka değişikliği yapmak istedim. Ancak oradaki uyarıyı görünce gözlerime inanamadım. ‘Kredi borcunuzdan dolayı banka değiştiremezsiniz, sadece şube değiştirebilirsiniz’ ibaresini görünce acaba birileri benim adıma kredi mi çekti diye panik oldum. Defalarca şubeyi aramama ve gitmeme rağmen bir türlü o ibareyi değiştirtemedim. Banka topu SGK’ya, SGK ise bankaya attı. Bütün uğraşlarıma rağmen emekli maaş hesabımı özel bir bankaya aktaramadım” şeklinde konuştu.

BANKA İLE SGK ARASINDA MEKİK DOKUMAKTAN BİTKİN DÜŞTÜLER

Banka ile SGK arasında mekik dokumaktan bitkin düşen emekliler yetkililerden bu soruna bir çare bulmasını bekliyor.