BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  SPOR

Zico nasıl bir geçmişe sahip?

Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan Brezilyalı Zico'nun futbol geçmişi başarılarla dolu.

Abone ol

Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne getirilen "Beyaz Pele" lakaplı Brezilyalı Zico'nun (Arthur Antonios Coimbra) futbol geçmişi başarılarla dolu.



Zico, 1978, 1982 ve 1986 yıllarındaki Dünya Kupalarında Brezilya Milli Takımı'nda yer aldı. Japonya Ligi'nin kuruluş tarihi olan 1993'te Sumitomo Metals/Kashima Antlers takımında futbolcu, daha sonra ise yine bu takımda teknik direktör olarak görev yapan Zico, bir dönem Kashima Antlers'ten ayrı kaldı.

Zico, 1998 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nın teknik koordinatörlüğünü yaptı. Zico, kariyerinin devamında ise Japonya Milli Takımı'nda teknik direktör olarak görev aldı. Zico'nun yönetimdeki Japonya, Almanya'da süren 2006 Dünya Kupası finallerinde, grup maçlarında başarılı olamayarak elendi.

Zico, yarın öğleden sonra İstanbul'a gelecek. Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, Morasi Santana ve Edu'nun da Zico'nun teknik kadrosunda yer alacağı ifade edildi.

Zico'nun, yarın İstanbul'daki imza töreninin ardından oyuncularla tanışmak üzere Samandıra Tesisleri'ne gideceği, 7 Temmuz Cuma günü de sarı-lacivertli ekibin Dereağzı'nda İnegölspor ile yapacağı hazırlık maçını izleyeceği bildirildi.