BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Zeytinburnu'ndan dostluk mesajları!

Zeytinburnu'nda dernekler kaymakam ve belediye başkanı ile bir araya geldi

Abone ol

Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Belediye Başkanı Murat Aydın ve Emniyet Müdürü Sezgin Öndem, ilçede 18-22 Temmuz tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili hemşehri dernekleri yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaymakamlığın girişimiyle Zeytinburnulu İş Adamları Derneğinde yapılan toplantıya, Trabzon, Mardin Dargeçit, Ordu, Samsun, Trakya, Rumeli, Diyarbakır Çermik, Biga ve Giresun'un da aralarında bulunduğu çeşitli hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Dündar, ülkenin doğusuyla batısıyla bir bütün olduğunu ve ilçede son zamanlarda yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını söyledi.

Son olaylardan kimsenin memnun kalmadığını, kardeşçe yaşamak istediklerini vurgulayan Dündar, ''Zeytinburnu'nun doğulusu da batılısı da birdir. Kesinlikle teröre ve şiddete karşı olduğumuz için buradayız'' dedi.

Dündar, fazla konuşmak yerine bir araya gelip yan yana oturmanın daha anlamlı olduğunu vurgulayarak, ilçe sakinlerinin birbirleriyle komşu olduğunu, birbirlerinden alışveriş yaptığını ve bir bütün haline geldiklerini aktardı.

Belediye Başkanı Aydın da toplantıya katılanların Türkiye'nin bir özeti olduğunu ifade ederek, kendisinin oturduğu apartmanda, İç Anadolu, Ege, Karadeniz ve Güneydoğulu ailelerin yaşadığını anlattı.

Bu ailelerle bir arada dostça yaşadıklarını ve zamanla kız alıp vererek akraba olduklarını söyleyen Aydın, bu tür dostluk ve komşuluk ilişkilerinin Türkiye'nin çimentosunu oluşturduğunu söyledi.

Zeytinburnu'nun, Türkiye'nin zengin kültürüne katkısı olduğunu dile getiren Aydın, ''Silvan'da 13 şehit verilmesinin ardından provokasyon yapıp, ilçede büyük bir oyun oynamak ve tezgah kurmak istediler. Ancak emniyet teşkilatının ve toplum önderi diye nitelendirdiğimiz arkadaşların sağduyusuyla bunu atlattık. İnşallah bu güzel günleri sürdüreceğiz. Buradaki arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor. Aksi bir durumda kaybeden Zeytinburnu olur'' diye konuştu.

DERNEK YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ

Tüm Giresunlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Dönmez ise ''Onlar bollukta da darlıkta da yoksullara yardım ederler. Kızdıklarında öfkelerini bastırırlar, insanları bağışlarlar. Allah'ın sevdiği kullardır onlar'' ayetini hatırlatarak, bir insanın yanlış yapabileceğini, bağışlamanın önemli olduğunu söyledi.

Yaşanan olaylardan Zeytinburnu esnafının büyük zarar gördüğünü belirten Dönmez, dernek başkanlarının hemşehrilerini ziyaret etmesi ve bu olayların bir daha yaşanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Dönmez, komşularının çoğunun Türkiye'nin farklı bölgelerinden olduğunu ve aralarında hiçbir sorun bulunmadığını dile getirdi.

Mardin Dargeçitliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Kaya da ilçe halkının tek tip insanlardan oluşmadığını, ancak birbirlerinin diline, kültürüne ve örfüne saygı duyarak bir arada yaşayabileceklerini söyledi.

Kaya, ''Bu ülkede birbirimize saygı duyarsak, ülkemiz dünyanın en güzel ve en refah ülkesi olacak. Böylece bir arada güzelce yaşayacağız'' dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte ele ele fotoğraf çektirerek dostluk mesajı verdi.