BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Zeybek hatasını kabul etti

MHP Genel Başkan adaylarından Namık Kemal Zeybek'e camia içinden tepkiler var. Yıllar önce MHP hakkında sarfettiği bir söz var ki onu söylediğine çok pişman.

Abone ol

MHP genel başkan adaylarından Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, başka partilerde siyaset yaptığı için kendisini eleştirenlere ilginç bir cevap verdi.

Zeybek, kendisinin ANAP’tan milletvekili seçilmesiyle Alparslan Türkeş’in Refah Partisi listesinden Meclis’e girmesi arasında fark olmadığını savundu. aygazete.com adresindeki internet sitesinde ‘Doğrumuz, yanlışımız’ başlıklı bir makale yayınlayan Zeybek, ANAP içinde yer alarak Türklüğe, Turan’a ve Türk kültürüne hizmet ettiğini savundu.

Zeybek, “Bizim ANAP’ta milletvekili ve bakan olup Türk milliyetçiliğine hizmet etmemiz ile Başbuğ’umuzun Refah Partisi listesinden seçilip Meclis’e girmesi arasındaki fark ne kadardır?” sorusunu yöneltti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Milliyetçi Çalışma Partisi, RP ve Islahatçı Demokrasi Partisi ittifak yapmıştı. Bu birliktelik yüzde 16,9 oy almıştı. RP listesinden Meclis’e giren Alparslan Türkeş, daha sonra 18 milletvekili arkadaşıyla birlikte MÇP’ye katılmıştı.

Namık Kemal Zeybek, bir röportajda dile getirdiği, “MHP misyonunu tamamladı.” sözlerinin ise hata olduğunu kabul etti. Zeybek, 3 Temmuz 1988 tarihinde gazeteci Emin Çölaşan’a verdiği röportajda, “MHP misyonunu tamamladı.” demişti. Bu sözler, milliyetçi camiada tepkilere yol açmıştı. Zeybek, konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Evet, o sözleri söylemem yanlıştı. O gün MHP yoktu. Ülkücü Hareket de yoktu.

12 Eylül 1980’den sonra çok ağır bir darbe yemiştik. Arkadaşlarımızdan idam edilenler oldu, liderimiz ve lider kadro çok uzun süre hapiste yatmıştı. Devletin yayın kuruluşları ve basın-yayın kullanılarak Türk milliyetçilerine yönelik karalamalar yapılmıştı. Bir milyon genci harekete geçirebilen hareketimiz ezilmişti. Başka partilerde Türk milliyetçiliği yapmak kusursa, kilisede namaz kılmak gibi bir kusurdur.”

Haber: Erkan Acar
Kaynak: