BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Zevahiri Bushu şaşırtmadı

Bush, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyona desteğini yineledi.

Abone ol

ABD Başkanı George Bush, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyona desteğini yineledi. Bush, Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile bir araya geldiği Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, ''Hizbullah, İsrail'e saldırdı. Hizbullah'ın İran ile bağlantılı olduğunu biliyorum. Şimdi, dünyanın bu tehlikeye karşı durma zamanı'' diye konuştu.

İsrail'e siviller konusunda daha dikkatli olması çağrısında bulunan Bush, ''Şimdi sorunun kökünde yatan nedene yönelme zamanı ve sorunun kökünde yatan neden, teröristlerin demokrasinin gelişmesini durdurmaya çalışmaları. Amacımız, terörist taktikler kullananların ödüllendirilmemelerini sağlamak'' dedi.

ABD Başkanı ayrıca El Kaide terör örgütünün iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri'nin Lübnan ve Gazze'deki şiddet üzerine yaptığı konuşmanın kasetine şaşırmadığını söyledi.

Bush, gazetecilerin video kaset hakkında ne düşündüğüne ilişkin sorusuna, ''Beni şaşırtamadı. Dünyanın uzak bir bölgesinde bir adam, temelde insanları terörist taktikler kullanmaya, siyasi hedeflere ulaşmak için masum insanları öldürmeye yüreklendiren açıklamalar yapıyor. ABD, Bay Zevahiri ve onun gibiler karşısında dimdik duruyor'' yanıtını verdi.

Zevahiri, kasette İsrail'in Lübnan ve Filistinlilere yönelik saldırıları devam ederse El Kaide'nin ''sessiz kalmayacağını'' belirtmişti.