BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Validen tazminat kazandı

Adıyamanlı Ali Yaşar Toprak'ın eski valiye açtığı davayı kazandığı bildirildi!

Abone ol

Adıyamanlı Ali Yaşar Toprak'ın eski Adıyaman Valisi Kadir Çalışıcı'ya açtığı davadan kazandığı tazminatı aldığı bildirildi.

Ali Yaşar Toprak, yaptığı açıklamada, 1997 yılında şimdi Eskişehir Valisi olan eski Adıyaman Valisi Kadir Çalışıcı'ya yönelik olarak Gaziantep 1. İdare Mahkemesinde, işyeri ruhsatının iptal edilmesi nedeniyle dava açtığını söyledi. Ruhsatın iptal edilerek işyerinin kapatılmasının yasal bir gerekçesi olmadığını, bu uygulamanın kendisini ekonomik yönden yıprattığını belirterek dava açtığını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

''Açtığım davayı 2004 yılında kazandım ve 400 YTL tazminat ödenmesi talebiyle açtığım davanın tazminat bedelini yasal faiziyle 2 bin 100 YTL'yi İçişleri Bakanlığından aldım. Davayı açmaktaki amacım haklı olduğumu ispatlamaktı. Önemli olan bir yanlıştan dönülmüş olmasıdır. Zaten mahkeme kararında da bu açıkça görülüyor. Mahkeme kararında da belirtildiği gibi hukuka aykırılığa yargı kararıyla belirlenen idari işlem ve eylemlerden doğan zararların idarece tazmini gerekir.''

Toprak, ayrıca Adıyaman Valiliğinin o dönemde davaya savunma yapmadığı ve temyize gitmediğini kaydetti