BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  DÜNYA

Zenginlerin okuluna soruşturma!

İsveç'te kral ve sosyetenin çocuklarının okuduğu ülkenin önde gelen üç okulu hakkında 'şiddet' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

Abone ol

İsveçli kraliyet ailesi üyelerinin ve ülkenin jet sosyetesinin çocuklarına eğitim veren, önde gelen üç İsveç yatılı okulu hakkında, İsveç Polisi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İddialar ise korkunç ve tam bir skandal boyutunda.

Lundsberg, Grennaskolan ve Sigtuna isimli üç yatılı okul hakkında başlatılan soruşturmaya neden olan iddialar arasında, yatılı olarak eğitim gören öğrencilerin meme uçlarına elektrik vererek şiddet uygulanması gibi tüyler ürperten suçlamalar da var.

Bazı öğrencilerin yeni başlayan öğrencilere karşı ciddi içerikte şiddet kullandığı, tehdit ile birlikte öğrencilere zorla iş yaptırıldığı şikayetlerinin giderek artması ve basında da bu yönde haberlerin çoğalması üzerine İsveç polisi okullarda inceleme başlattı. Ayrıca Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişler tarafından da okuldaki eğitim ve okul yöneticileri hakkında inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Eğitim Bakanlığı müfettişlerinden Carina Abreu yaptığı açıklamada, alınan şikayetlerin durumunun çok ciddi olduğunu gösterdiğini söyledi. Açıklamada, gelen şikayetler arasında okullarda eğitim gören son sınıf öğrencilerinin küçük yaştaki öğrencilere zorla gömleklerini ütülettikleri, verilen göreve karşı gelenlerin feci şekilde dövüldükten sonra yataklarında kanlar içinde yatmak zorunda bırakıldıkları, hakaret edildiği, aşağılandıkları öne sürüldü. Okul yönetiminin ise bu şiddet olaylarını engellemek için önlem almadığı iddia edildi.
Abreu, soruşturmanın daha başında çok sayıda kişinin gördüğü şiddete ilişkin hikayesini anlatmak istediğini fakat çoğunun korkusundan, gizli tanık olmayı talep ettiğini de söyledi.

Okulda çalışan görevlilerin de öğrencilerin uyguladığı şiddet eylemlerinden rahatsızlık duyduklarını okul yönetimine bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını ve görevlerini bırakmak zorunda kaldıklarını bildirdikleri açıklandı.