BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz'ün imzası şaşkına çevirdi

Star gazetesi, olay savcı Zekeriya Öz'ü zor durumda bırakacak bir belgeyi manşetten duyurdu

Abone ol

2008 yılına ait Emniyet içindeki bir yazışmada dönemin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün imza attığı ortaya çıktı.

Emniyet'ten Emniyet'e yazılan talimat, Ergenekon soruşturmasının savcılıkta değil polisin gözetiminde yapıldığı yönündeki görüşü destekler nitelikte.

Helin Şahin imzalı haberin spotunda "Polisin hazırladığı belgeleri savcılar bakmadan imzaladılar. Emniyet emniyete yazdı, savcı Zekeriya Öz imza attı. Yazıya usulen savcılık anteti koymayı bile gerek duymadan işlem yaptılar" ifadeleri yer aldı.

Attığı olay tweetlerle konuşulan Zekeriya Öz gündemden düşmüyor. "İşte paralel" manşetiyle okurların karşısına çıkan Star gazetesi, emniyet antetli kağıtta Zekeriya Öz'ün imzasının yer aldığı yazışmayı yayımladı.

EMNİYET İÇİ YAZIŞMADA ZEKERİYA ÖZ İMZASI

Öz’ün 22.2.2208 tarihli talimat yazısının tepesinde “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı” yazması gerekirken “İstanbul Emniyet Müdürlüğü (CMK 250. Madde ile görevli)” yazdığı görüldü. Öz’ün belgeyi okumadan imzaladığı, o dönem yürütülen soruşturmaların polis eliyle yürütüldüğünü ortaya koyan bu belgenin emniyet tarafından hazırlandığı ve üstteki “İstanbul Emniyet Müdürlüğü (CMK 250. Madde ile görevli)” kısmındaki hata ile ortaya çıkıyor.  Yazıdaki 2007-1536 sayılı dosya  Ergenekon soruşturmasının ilk iddianamesinin dosya numarası.

0 dönem operasyonun basındaki Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün'ün dinleme talepleri ve ihbar maillerini Savcı Öz'ün derhal isleme koyması ve polis fezlekesinin iddianame olması eleştirilmişti

savci.jpg