BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz seyyah oldu! Adil Öksüz ne yapıyor?

Almanya'da yeri tespit edilince panikleyen Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Almanya'yı terkedip Avrupa'da ülke ülke dolaşarak yaşamaya başladı. Adil Öksüz için ise Almanya'dan binlerce ihbar geldi...

Abone ol

Ergenekon soruşturmasıyla tanınan, 17-25 Aralık kumpasının ardından ülkeyi terkeden eski savcı Zekeriya Öz'ün nerede olduğu ortaya çıktı. Almanya'nın Freiburg kentindeki lüks bir sitede, BND ajanlarının koruması altında yaşadığı ifşa olunca panikleyen Zekeriya Öz, Almanya'yı terkedip ülke ülke dolaşmaya başladı. 15 Temmuz'un bir numaralı şüphelisi Adil Öksüz'le ilgili Almanya'dan ihbar yağıyor.

Akşam gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Zekeriya Öz ve Adil ÖKsüz'le ilgili son gelişmeleri yazdı. Adil Öksüz ve Zekeriya Öz gibi isimler için özel çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kelkitlioğlu, yazısında şu bilgileri paylaştı: 

ÖKSÜZ'LE İLGİLİ DİŞE DOKUNUR İHBAR YOK: Adil Öksüz’ün iadesi için Almanya’ya talepte bulunmuştuk. Bir gelişme olup olmadığını merak edip sorguladım... Yetkililer, Öksüz’le ilgili Almanya’dan çok sayıda ihbar geldiğini, bunların teyit ve tekzibinin zaman aldığının altını çiziyor. Bugüne kadar ihbarların çoğu maalesef dişe dokunur bir mahiyette değilmiş!

FREİBURG'TA GÖRÜLMÜŞTÜ: Peki Zekeriya Öz gibi örgütün karakutularından biri için durum ne? Onu da hatırlayacaksınız, Almanya’nın Freiburg kentindeki lüks bir sitede, BND ajanlarının koruması altında yaşamını sürdürdüğünü bu sütunlarda yazmıştım.

ALMANYA'DAN ÇIKMIŞ: Yakalanıp iade edilme endişesi yaşayan ‘kumpaslar savcısı’, son dönemde Almanya’dan çıkmış Avrupa’nın değişik ülkelerinde sürekli dolaşıyormuş. Sabit bir adreste kalmayan Öz’ün yine gizli servis elemanları tarafından korunduğu bilgisine ulaşılmış.