BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Zekai Aksakallı neler demiş neler! En bomba FETÖ ifadesi

Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı'na atanan Zekai Aksakallı ifade verdi. Zekai Aksakallı'nın ifadesindeki bazı noktalar çok çarpıcı oldu. Özellikle de kendisini kimin hedef aldığıyla ilgili kısım.

Abone ol

15 Temmuz'da ÖKK'nda yaşananlarla ilgili 4 ayrı dava bulunuyor. Bu davalardan 3'ü Ankara'da biri ise Gaziantep'te görülüyor. Antep'teki davanın 16 Kasım'daki duruşmasında Zekai Aksakallı dinlenecekti. Ancak Aksakallı, “İş yoğunlugu nedeniyle duruşmada hazır bulunamayacağını” bildirince, 5 gün önce talimatla Gelibolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez tanık sıfatıyla ifade verdi. İşte medyaya yeni düşen de o ifade oldu.

İfadesinde, Silopi'de yaşananlarla ilgili soruları cevaplandıran Zekai Aksakallı, daha önceki beyanlarında yer almayan bazı bilgiler de verdi.  Bunlardan biri, Diyarbakır'dan Ankara'ya hareketi esnasında darbe gecesi 00.30 civarında Semih Terzi'yle yaptığı görüşmeye dair. Aksakallı son ifadesinde ise şunları anlattı:

-“Koruma Astsubayım irtibat kurarak, 'Özel Kuvvetler Komutanımız sizinle görüşecek' hitabına karşılık Semih Terzi tarafından alaylı biçimde, 'Seni anlamıyorum ama sen anlat, anlat' cevabı üzerine telefonu ben aldım. 'Memleketi felakete sürüklüyorsunuz, Ne yapıyorsunuz?' hitabıma, 'Anlaşılmıyor, duyulmuyor' diyerek, telefonu kapattı.”

Tüm komutanların telefon kayıtları incelensin

Zekai Aksakallı, bu sözlerinin hemen sonrasında sadece Semih Terzi değil tüm komuta kademesiyle ilgili olarak şu ilginç talepte bulundu: 

-“Lütfen Semih Terzi'nin telefon kayıtları incelensin. Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda da bulunan cep telefonu mesajlaşma çıktısını ekte sunuyorum, darbenin çözümüne çok katkı sağlayacaktır.

ZEKAİ AKSAKALLI'YI KİMLER HEDEF ALIYOR?
Zekai Aksakallı'nın ifadesindeki en flaş bölüm kendisini kimlerin hedef aldığını anlattığı kısım oldu. İşte söyledikleri :
-“25 yıldır benim ile birlikte fiili olarak çalışan herkes iyi bilir ve tanıklık edebilir. Vatanım ve milletim için hiçbir risk, tehdit ve tehlikeden kaçınmadan, hiçbir an ve zaman boyun eğmeden yasal çerçevede hep ön cephede görevimi yapmaya çalıştım. Ayağımı basmadığım hiçbir terör coğrafyası yoktur. Darbenin dışarıdaki ana odakları, başta Amerika ve Avrupa’daki FETÖ destekli sözde düşünce kuruluşları ile bazı medya ve sosyal medya üzerinden halen içeriden de destek alarak darbe girişimini karartmaya, kalan FETÖ’cüleri korumak için şahsımı hedef aldıklarını ibretle takip ediyorum. Amerika’da yayımlanan 17 Haziran 2017 tarihli 'Gerçeğin Peşinde-15 Temmuz 2016', Avrupa’da Stockholm Center For Freedom tarafından yayımlanan '15 Temmuz Erdoğan'ın Darbesi' adlı raporlar buna örnektir.”

Darbeyi karartmaya yönelik kasıtlı olarak yapılan manipülasyonların ve karalama kampanyalarının önüne geçilebilecektir. Bu konuda geç kalındığını düşünüyorum. Hatta o gün ben dâhil komuta kademesindeki herkesin telefon kayıtları ve görüşmeleri pek çok şeyin açıklığa kavuşmasında katkı sağlayacaktır.”

AKSAKALLI EVDE KALIP EŞİNİ Mİ TESKİN ETTİ?

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel verdiği ifadede Zekai Aksakallı'nın darbe gecesi evinde olduğunu iddia etmişti. İşte o ifadedeki 'ev' kısmına Aksakallı ayrıntılı bir açıklama getirdi. Aksakallı sözlerine, “Korgeneral Metin Temel ile ilk görüşme 22.45 civarında onun beni araması ile gerçekleşmiştir” diye başladı ve şöyle devam etti:

-“Darbe girişimi gecesi aracımın önü iki araçla kesilerek derdest edilmeye çalışılmamdan kurtulduktan ve Ankara’ da araçla darbecilerin takibinden kurtulmak için Çukurambar ve Balgat’ı geçip, Kirazlıdere sapağında arabayı çektirip bölgede bulunan polise sokağı kapattırmama müteakip evime geldim. Burada Koruma Astsubayım Makbul Uluğ ile buluştuk. Kolundan ağır darbe alan eşime ilk müdahaleyi yapmaya müteakip kıyafetlerimi değiştirdim.

-Saat 23.30 sularında Spor Okulu nizamiyesine diğer Koruma Astsubayım Kamil Işın geldi. Kamil Işın, beni Özel Kuvvetler Kışlasına götürmek için gelen koruma personeli ve aracın darbeciler tarafından nizamiyeden içeriye sokulmaması üzerine nizamiye bölgesine gidip oradan araca binmeye karar verdim. Bu esnada taarruz helikopteri ile havadan saldırı başladı. Bu saldırıda koruma personeli Uzman Çavuş Osman Gül’ün bacağı koptu. Koruma Astsubayım Kamil Işın göğsünden elinden ve bacağından yaralandı. Araç kullanılamaz hale geldi. Bizde Koruma Astsubayım Makbul Uluğ ile beraber güvendiğim bir arkadaşımızın evine gittik. Buradan MİT ten tanıdığım daire başkanından araç talep ettim. Bu araç bir hayli geç geldi. Bu süre zarfında Komutan olarak darbeye karşı güvenilir personelin toplanmasını, organize edilmesini sağladım, sevk ve idare ettim.”

BİNDE BİR EMRİ NE?

Sadece ÖKK davalarında değil, Genelkurmay çatı davasında da Aksakallı hakkında sık sık gündeme gelen bir konu ise gözaltında “işkence ve kötü muamele” iddialarıydı. Aksakallı bu konuda verdiği emri söyledi ve şunları anlattı;

-“16 Temmuz öğleden sonra Genelkurmay Başkanımızın emriyle kendisini Çankaya Başbakanlık binasından alarak, konutuna geldik. Bu saatten itibaren Genelkurmay Başkanlığının kontrol altına alınması, toparlanması, sağlam kalan kamera kayıtlarına el konularak muhafaza edilmesi, kamera görüntülerinden tespit ettiğimiz darbeye karışanların tahkiki ve polise teslimi gibi faaliyetler kesintisiz olarak 24 saat esasına göre icra edilmiştir. Aynı faaliyetler Gölbaşı Özel Kuvvetler Yerleşkesinde de devam ettirilmiştir. Bu faaliyetler için görevlendirdiğim arkadaşlara yazılı ve sözlü olarak, 'Binde bir adaletsizlik olmayacak, Binde bir de merhamet yok' anlayışı ile çalışmaları talimatını verdim.” 

ÖMER HALİSDEMİR İDDİASI SİNİRLENDİRDİ

Zekai Aksakallı, Ömer Halisdemir'in “Bylock kullanıcısı” olduğu yolundaki iddiaları sert bir dille cevaplandırdı ve özellikle bir kişiyi şöyle suçladı:

-“Ayrıca darbenin küresel baş aktörünün istihbarat servisinin kullanımda olan, sosyal medya kullanıcısı Emre Erciş; İçerideki ve dışarıdaki FETÖ ve gayrı milli olan destekçileri vasıtası ile darbe girişimine karşı mücadele edenlere karşı yürüttüğü karalama kampanyasında, hayatında hiç akıllı telefon kullanmamış vatan kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'i bile Bylock kullanıcısı olarak sunmakta, sadece birkaç özel kişinin bileceği şahsımın atamasını günler öncesinden sosyal medyada açıklaması çok düşündürücü değil mi?..”

FUAT AVNİ ROLÜNDEKİ BU KİŞİ...

-“Ayrıca FETÖ’nün ve arkasındaki gücün çok değerli bulduğu şahsiyetleri aklamaya çalışan, Fuat Avni rolünü oynayan bu kişinin ve işbirlikçilerinin ortaya çıkarılmasının, FETÖ ve darbe girişimi ile ilgili birçok konuyu aydınlatacağına inanıyorum. Bu konuda devletin ilgili birimlerinin konunun üzerinde durmalarını talep ediyorum.”

Zekai Aksakallı kimdir ve nereli? 15 Temmuz'daki olay görüntüsü