BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Zehir tacirleri kıskıvrak yakalandı!

İstanbul'daki uyuşturucu tacirlerinin bağlantılarına ulaşan jandarma ekipleri, Diyarbakır'daki uyuşturucu satıcılarının da aralarında bulunduğu 6 kişiyi yakaladı.

Abone ol

Jandarmanın 8 ay boyunca şüphelileri adım adım izlediği, İstanbul'daki 9 ilçedeki adreslerin belirlenmesiyle operasyona başlandığı belirtildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlileri Güneydoğu bölgesiyle bağlantı halindeki bazı kişilerin İstanbul'da uyuşturucu satıcılığı yaptığı bilgisine ulaştı. Edinilen bilgiler ışığında zanlıların organize şekilde hareket ettikleri belirlenince jandarma operasyon hazırlığı başlattı. İstanbul'daki 9 ayrı ilçede adresleri ve kimlikleri belirlenen zanlıların kokain, esrar ve uyuşturucu hap ticareti yaptıkları belirlendi. 2009 yılının Nisan ayından itibaren faaliyetleri takip altına alınan şüphelilere yönelik çalışmalar tamamlanınca operasyon için düğmeye basıldı. 22 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen çalışmalarda 4 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltına alınan K.A., S.B, Y.K. ve M.Ö. sorgulanmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Aynı çalışma kapsamında bir gün sonra yapılan çalışmalarda da F.Ç. ile S.Y. gözaltına alındı.

Şüphelilerin gözaltına alındığı yerlerde yapılan aramalarda 17 kilo 826 gram toz esrar, 97 gram plaka esrar, 2 gram kokain, 1 adet hassas terazi, 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 7 adet 7,65 tabanca mermisi ile 600 TL nakit para ve çok sayıda çeşitli ebatlarda uyuşturucu paketlemekte kullanılan kilitli ambalaj poşeti ele geçirildi.

Jandarmada işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Hâkim karşısına çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.