BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,60
HABER /  SAĞLIK

Zayıflamayı hızlandıran içecek ve yiyecekler

Metabolizmayı çalıştırıp zayıflamayı hızlandıran besinler nelerdir? Diyetisyen Burcu İnce sizler için cevapladı. Yağ yakımını artıran yiyecekler ve enerji veren gıdaları da uzmanı listeledi.

Abone ol

Metabolizma hızı, organların çalışması için vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu minimum enerji (kalori) değeridir.

Peki metabolizma nasıl hızlandırılır? Hızlı zayıflamak için hangi besinler kıymetlidir? Uzmanlar 'ye anlattı.

Metabolizma hızı yüksek olanlar düşük olanlara göre gün boyu daha fazla kalori yakar ve bu özellikle kilo verme döneminde önem kazanır.

Metabolizmayı hızlandıran besinler ile gün içinde dinlenir halde yaktığınız kalori miktarını arttırarak kilo vermek için avantaj sağlayabilirsiniz.

Bu besinler dışında kahvaltıyı atlamamak, kendinizi aç bırakmak yerine sık ve küçük öğünler yemek, çok yorucu olmayan ancak düzenli egzersizler yapmak metabolizmayı hızlandırmak ve gün boyu normalden daha fazla enerji harcamasını sağlamak açısından önemlidir.

METABOLİZMADA YAĞ YAKIMINI ARTIRAN YİYECEKLER NELER?

AÇ KALMAK KİLO VERDİRİR Mİ?

Çoğu insanın yaptığı hatalardan biri diyet programlarında sürekli aç kalarak zayıflayacaklarını düşünmeleridir. Diyet uzmanları ise bunun asla zayıflatmadığını belirterek 5 öğünlü bir menü öneriyor.

HIZLI KİLO VERMEK ZARARLI MI?

ENERJİ VEREN GIDALAR HANGİLERİ?
Vücuda enerji veren besinlerden ilk sırada kuruyemişler vardır. Enerji ihtiyacı olan kişilerin kuruyemiş tüketimini arttırmaları gerekir. Badem, fındık, ceviz, kaju gibi yemişler enerji verimini arttırır.

Aynı zamanda polen iyi bir enerji vericidir. Sebzelerden ise daha çok enerji veren gıdalar, enginar, maydonoz, nane gibi gıdalardır. 

Meyvelerden ise muz, çilek, ahududu, böğürtlen gibi meyveler iyi enerji verir. Somon balığı, balık eti, yağsız kırmızı et iyi enerji kaynağıdır. Biz diyetisyenlerin tavsiye etmediği ama bilinen bir gerçek çikolata da iyi enerji kaynağıdır.