BIST 9.742
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.421,86
HABER /  GÜNCEL

Zarrab’ın rüşvet verdiği gardiyana büyük şok

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve bunlarla ilintili suçlamalar ile New York’ta tutuklu olarak yargılanırken, FBI ve başsavcılık ile işbirliğine giderek sanıklıktan ’tanık’ konumuna geçen İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab’ın cezaevinde rüşvet verdiği gardiyan tutuklandı.

Abone ol

ABD'de gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra 'itirafçı' olan ve cezaevinden çıkıp FBI gözetiminde bir evde yaşamaya başlayan Reza Zarrab, cezaevinde kaldığı dönemde alkol ve cep telefonu karşılığı rüşvet verdiği gardiyanın başını yaktı. Manhattan’daki Metropolitan Cezaevi’nde Zarrab'a rüşvet karşılığında cep telefonu ve alkol sağlayan federal infaz memuru Victor Casado, perşembe sabahı New York’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı hazırladığı iddianamede "Gardiyan Victor Casado, federal mahkumların güvenliğini sağlama görevini kötüye kullandı. Cezaevine kaçak yollarla yasak olan maddeler sokarak, rüşvet karşılığında mahkumlara vererek kendisine verilen görevi kötüye kullandı. Eylemleri sadece federal yasaları ve hapishane protokolünü ihlal etmemekle kalmadı, aynı zamanda diğer cezaevi gardiyanları için ek riskler oluşturdu" dedi.

'EN AZ 5 KEZ PLASTİK ŞİŞEDE ALKOL SOKTU'... Gardiyan Casado hakkındaki iddianamede Zarrab'ın Türk avukatının rüşvetin verilmesinde aracı olduğu kaydedildi. Casado'nun 45-50 bin dolar arası bir rüşvet karşılığında hapishaneye alkol, cep telefonu, yemek, C vitamini ve ağrı kesici soktuğu ifade edildi.

MAHKUMA DA RÜŞVET VERMİŞ... Farklı miktarlarda yapılan ödemelerin ardından Casado'nun beşten fazla kez hapishaneye plastik şişelerde alkol soktuğu belirtildi. Zarrab'ın cep telefonunun kendisine ulaşmasında aracılık yapan bir başka mahkuma da 10 bin dolar verdiği iddianamede yer aldı.

RÜŞVETİ NASIL VERDİĞİNİ ANLATTI... Casado'ya yapılan ödemelerin Zarrab savcılıkla anlaşmadan önce yapıldığı vurgulandı. Zarrrab'ın savcılıkla anlaştıktan sonra verdiği rüşvet ile ilgili detayları savcılara anlattığı kaleme alındı. Zarrab'ın Amerikalı avukatı Benjamin Brafman ise rüşvet sürecine hiçbir Amerikalı avukatın katılmadığını öne sürdü.

GARDİYAN 20 YIL YATABİLİR... Hakan Atilla'ya karşı görülen dava sırasında Zarrab, hapishanede rüşvet verdiğini kabul etmiş ancak detaylar ortaya çıkmamıştı. Casado'ya yöneltilen suçlamalar arasında rüşvet, yolsuzluk ve bir başka mahkumdan alınan şüpheli ödemeler yer alıyor. 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Reza Zarrab cezaevine kadını böyle sokmuş

Reza Zarrab'tan Ebru Gündeş'i zıplatan kadın alemi itirafları!