BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  GÜNCEL

Zarrab dosyasına 11 mühürlü belge daha girdi! İtiraflara devam mı ediyor?

ABD'de tutuklu sanık iken itirafçı olup cezaevinden çıkan Reza Zarrab'ın dosyasına mühürlü 11 evrağın daha eklendiği ortaya çıktı. Bu gelişme Reza Zarrab'ın yeni itiraflarda bulunduğu iddialarını beraberinde getirdi.

Abone ol

REZA Zarrab'ın Mart 2016'da ABD'nin Florida eyaletinde gözaltına alınmasıyla açılan ve Zarrab'ın itirafçı olmasıyla Hakan Atilla davası olarak sona eren davada flaş gelişme... Yargılamanın sona erdiği Nisan ayından bu yana dosyasına tam 11 tane gizli belge konulduğu ortaya çıktı. Bu gelişmeyi duyuran Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı, "Belli ki Zarrab konuşmaya devam ediyor" dedi.

DAVA NİSAN 2018'DE BİTMİŞTİ AMA... Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya hapis cezası verilmesiyle davanın Nisan 2018'de sona erdiğini hatırlatan Zeynep Gürcanlı, "Ama yargılamayı yapan New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'ndeki 'Zarrab' başlıklı dosyaya bakınca çok dikkat çekici bir durum ortaya çıkıyor" deyip şöyle devam etti:

YARGILANACAK KİŞİ ABD'DE DEĞİLSE... "Yargılamanın sona erdiği geçen nisandan bu yana, mahkeme dosyasına tam 11 tane mühürlü/gizli belge konulmuş. Belli ki Atilla yargılaması bitmesine rağmen, 'itirafçı' Zarrab konuşmaya devam ediyor. ABD'de yargılanacak kişi eğer ülkede değilse, hakkındaki iddianameler de kamuoyuna açıklanmıyor. Nitekim, Reza Zarrab hakkındaki iddianame de yakalanana kadar 'gizli/mühürlü' tutulmuştu. Acaba bu yeni "mühürlü/gizli" belgeler, yeni iddianameler olmasın? Yakında anlarız..."