BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Zararın boyutu gün ışıyınca ortaya çıktı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde dün gece yaşanan sel felaketinin boyutları sabah saatlerinde ortaya çıktı. İlçede 56 araç ile yüzün üzerind...

Abone ol

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde dün gece yaşanan sel felaketinin boyutları sabah saatlerinde ortaya çıktı. İlçede 56 araç ile yüzün üzerinde ev ve işyeri zarar gördü. Ada halkı, yaralarını sarmak için seferber oldu.
Sel felaketinin yaşandığı Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde vatandaşlar iş yerlerinde temizlik çalışmalarına başladı. Gece başlayan yağışın ardından, ilçe merkezine yakın olan derenin taşması sonucu, ilçede sel felaketi yaşandı. Önüne kattığı araçları sürükleyen sel suları, bir çok ev ve iş yerinde hasara neden oldu. Suların çekilmesi ile vatandaşlar şehir merkezinde temizlik çalışmalarına başladı. Bir yandan kepçeler meydanda biriken çamuru temizliyor diğer yandan ise esnaflar iş yerlerini temizliyor.

56 ARAÇ, YÜZDEN FAZLA EV VE İŞ YERİ
Belediye Başkanı Ünal Çetin, yaşanan sel felaketinde 56 aracın zarar gördüğünü, yüzden fazla ev ve iş yerinin de hasara uğradığını söyledi. Gece boyunca kurtarma çalışması yaparak, araçlarda ve evlerde mahsur kalan vatandaşları kurtardıklarını söyleyen Başkan Çetin, sel sularının bazı yerlerde 2 metreye ulaştığını belirtti. Başkan Çetin, Gökçeada’nın afet merkezi olarak ilan edilmesini, bir an önce yaraların sarılması için çalışmalara başlanması gerektiğini de kaydetti.
İlçe halkı ise, ada için adeta seferber oldu. İş yeri tamamen kullanılmaz hale gelen bir vatandaş, “Ben 39 yıldır burada yaşıyorum. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Sel bir anda geldi ve dükkanımı yerle bir etti. Maddi kaybım büyük ama bu görüntü gözlerimin önünden gitmiyor. Manevi kaybımızda çok büyük” diye konuştu.
(İHA)