BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Zamanın Akışı Değişiyor

İki Türk girişimci tarafından başlatılan LeadTime uygulaması, geleceğe video gönderebildiğiniz bir sosyal medya uygulaması.

Abone ol

Türkiye’ nin ardından ABD lansmanı yapmayı planlayan LeadTime, geçtiğimiz Aralık ayında lansmanını yaptı.

Appstore’ da yayınlandıktan 2 hafta sonra birçok milyon dolar yatırımı olan yabancı girişimi geride bırakarak, önce “Trending Uygulamar” listesinde 2. sıraya ardından da “En İyi Yeni Uygulamalar” listesinde 2. sıraya yükseldi.

Uygulamayı incelediğimiz zaman, geleceğe video atma fikrinin ne kadar eğlenceli bir şekilde işlendiğini görebiliyoruz. Bugünden bir arkadaşınıza bir hafta sonrasına attığınız videoyu, arkadaşınız görebiliyor ancak zamanı gelmeden izleyemiyor. Gerçekten çok eğlenceli sonuçlar doğurabilir.

İlk gelen kullanıcılar da şu anda bu uygulama ile neler yapabileceklerini keşfetme aşamasındalar. Uygulama içerisinde en fazla sınavlardan sonrasına ve futbol maçlarının skor tahminlerine yönelik videolar bulunuyor. Hatta Sinan Engin’ de lig sonuna şampiyon kim olur tahmini videosunu LeadTime üzerinden paylaşmış bile.

İlk ayında 10.000 kullanıcı sayısına ulaşan LeadTime, içerisinde yakın gelecekte yayınlanmayı bekleyen 2.000’ den fazla video var. Geçmişten gelen bu mesajların, kullanıcılara nasıl duygular yaşatacağını göreceğiz.

Gelecek sizin elinizde mottosuyla yola çıkan LeadTime ekibi, üniversitelerde de LeadTime Proje Liderleri ekipleri kuruyor ve bu ekipler ile iş geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyor. Üniversite öğrencilerinin açık fikirlerine değer veren LeadTime, gençlere de girişimci ruhu aşılamayı amaçlıyor.