BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.444,29
HABER /  MEDYA

Zaman yazarları AK Parti için kapıştı!

Mümtaz'er Türköne ile Etyen Mahçupyan AK Parti için canlı yayında kapıştı!

Abone ol

İNTERNETHABER- Zaman gazetesi yazarları AK Parti için kapıştı! 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonuyla ilgili farklı düşünen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, AK Parti'nin son iki yıldır büyük bir statüko yarattığını söyleyerek Türkiye'de iktidar tekelleşmesi olduğunu iddia etti. Etyen Mahçupyan ise bu iddiala karşı Türköne'nin kendi kavgasını verdiğini ve siyasetçi gibi davrandığını söyledi.

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile Etyen Mahçupyan, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Mahçupyan, AK Parti'nin Cumhuriyet'in birinci döneminden sonra çevrenin merkeze doğru yürümesinin bayraktarlığını yapan, bunun taşıyıcısı olan bir misyon partisi olduğunu söyledi. Bu mesajı Erdoğan'ın sürekli dile getirdiğini de anlatan Mahçupyan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Bahçeli'nin söylem olarak aynı çizgide olduklarını savundu.

ERDOĞAN'IN MESAJI

Grup toplantılarında her iki liderin aksine Erdoğan'ın söylemlerinde büyük bir fark olduğunu savunan Mahçupyan, Erdoğan'ın seçmene sürekli beni engelliyorlar mesajını verdiğini söyledi. 2000 yılından sonra İslamcılar ve Kürtler'in söz sahibi olduğunu, bunun Türkiye için önemli bir değişim olduğunu da ifade eden Mahçupyan, 1990'lı yıllardan itibaren yaşananların sonucu olarak AK Parti'nin doğduğunu anlattı. 

STATÜKOCU BİR PARTİ OLDU

AK Parti'ye yönelik sert eleştirilerini bu programda da sürdüren Mümtaz'er Türköne ise AK Parti'nin İslam'ı siyasallaştırarak oluşturduğu birlikteliğin artık dağıldığını iddia etti. Siyasal İslam'ın Türkiye'de kendi iktidarını 12 yıl önce AK Parti eliyle gerçekleştirdiğini anlatan Türköne, son iki yıldar AK Parti'nin misyonunu bitirdiğini ve statükocu bir yapıya kavuştuğunu söyledi.