BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Mısır ülkedeki turistleri uyardı

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki radikal İslamcı bir örgütün ülkedeki yabancı turistlere verdiği belirtilen ültimatomdan sonra, Mısır Başbakanı bölgedeki militanların turistlere tehdit oluşturduğunu söyledi.

Abone ol

Mısır Başbakanı Hazım Beblavi, Sina Yarımadası'ndaki İslamcı militanların yabancı turistlere karşı bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Yetkililer radikal İslamcı Ensar Beyt el Makdis adlı örgütün verdiği belirtilen ültimatomu ciddiye aldıklarını belirtti.

Reuters Haber Ajansı ültimatomun grupla bağlantılı bir Twitter hesabından verildiğini bildirdi.

Mesajda Mısır'daki turistlere ülkeyi 48 saat içinde terk etme, aksi takdirde saldırılarla yüzleşecekleri belirtildi.

Ensar Beyt el Makdis örgütü sosyal medya kullanmadıklarını açıklasa da, Reuters Haber Ajansı sözkonusu hesaptan daha önce grup adına açıklamalar yapıldığını kaydetti.

Londra'daki Mısır Büyükelçiliği'nden bir sözcü hükümetin tehdidin doğru olup olmadığından emin olamadığını, "Şarm el Şeyh bölgesindeki turistleri korumak için ek önlemler alındığını" belirtti.

Örgüt daha önce yayımladığı resmi açıklamada, geçen Pazar günü bir turist otobüsüne düzenlenen ve üç Güney Koreli turistin öldüğü saldırıyı üstlenmişti.

El Kaide ideolojisinden esinlenen örgütün adı 'Kudüs'ün savunucuları' anlamına geliyor. Örgüt giderek artan oranda Mısır polisi ve ordusunu hedef alan saldırılar düzenliyor.

Sina Yarımadası Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 2011'de devrilmesinden bu yana giderek daha kanunsuz bir yer haline geldi.

Bölgedeki militanlar, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geçen yıl ordu tarafından devrilmesinden sonra saldırılarını daha da arttırdı.