BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Bozdağ'dan o savcıya ağır sözler!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye'ye operasyon düzenlemesi için bir savcının, kolluk kuvvetlere emir verdiğini söyledi.

Abone ol
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MİT'e ait TIR'lara yönelik düzenlenen operasyonda, hukukun dışına çıkıldığını söyledi. Türkiye'nin itibarını zedelemeye yönelik bir operasyonla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Bozdağ, yine bir savcının kolluk kuvvetlerinden Suriye'deki bir kampa yönelik operasyon düzenlenmesini istediğini bununla ilgili olarak HSYK'ya gerekli başvuruyu yaptıklarını söyledi.

Bakan Bekir Bozdağ, 24 TV'de Yaşar Taşkın Koç, Mustafa Kartoğlu ve Hatem Ete'nin sorularını cevapladı. HSYK konusundaki düzenlemeyle ilgili olarak CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz açıklamalarını da garip bulan Bozdağ, anayasada öndenetim gibi bir işleyişin bulunmadığını, henüz yasanında onaylanmadığını söyledi.
 
TIR OPERASYONU
 
MİT TIR'larına yönelik operasyonları da değerlendiren Bozdağ, TIR'ların MİT'e ait olduğunun öğrenilmesinin ardından kolluk kuvvetlerinin tutanak tutarak bölgeden ayrılması gerektiğini söyledi. Yaşananları hukuk dışı olarak nitelendiren Bozdağ şunları söyledi:
 
"Burada yapılanların hepsi 'hukuk ben tanımam, hukuk benim' demektir. Bu TIR'lar sonuçta bu ülkenin TIR'ları. Dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye güvenen ülke var, insan var. Şimdi diyorlar ki; 'Türkiye'ye güvenmeyin. Bunların hiçbir şeyine güvenmeyin. Kendi ilinden başka iline TIR götüremeyen bir istihbarat var. Sen ne yapıyorsun?' Kimsenin Türkiye'nin en önemli birimini itibarsızlaştırmaya, küçük düşürmeye hakkı yoktur."
 
BİR SAVCI, ADLİ KOLLUKTAN YABANCI BİR ÜLKEDE OPERASYON İSTEDİ
 
Bakan Bozdağ, bir savcının adli kolluktan komşu ülke Suriye'de bulunan bir kampa operasyon yapmasını istediğini de söyleyerek, o savcıyla ilgili gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. İşte Bozdağ'ın o olaya ilişkin açıklamaları:

"Savcı yazı yazıyor kolluğa, Suriye tarafına gidin ve şu şahısları alın gelin. Türkiye'nin sınırları bellidir. O hukuk çerçevesinde işlemler yapılır. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Ben de HSYK'ya verdim. Bu pervasızlıktır, çizilen sınırları aşmaktır. Savcılar görevlerini yaparken, hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde hukukun verdiği yetkiyi kullanmalı. Bize gelen ihbarları biz HSYK'Ya intikal ettirdik, orada gereken kanun işleyecektir."