BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından yargı analizi

Zaman Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan, yürütme ile yargı arasındaki tartışmaları analiz etti ve "Hukuk üzerinden siyaset alanını etkilemek amaçlanıyor" dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Zaman Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan, "Tarafsız olması gereken yargı, siyasi davranıyor" diye yazdı. Mahçupyan, yargının hükümete paralel bir yürütme gibi davrandığını anlattı. 

Zaman Yazarı, 17 Aralık Operasyonu ile ilgili olarak, "Mesele süratle suçun işlenip işlenmemesi olmaktan çıkıyor. Nitekim yolsuzlukların gerçekliğine dair yaygın bir kanaat var. Ancak yargı sistematiğinin kendi sınırlarını genişleten tasarrufu üzerinde duruluyor" benzeri ifadeler kullandı.

'ın yazısından bir bölüm şöyle: 

"GİZLEMELER ŞÜPHE ARTIRIR"

Enine boyuna, bugünkü siyasi fotoğrafın derinliğini irdeleyen Etyen Mahçupyan, "Eğer dosyalar biriktirilip birleştiriliyor ve ‘uygun zaman’ bekleniyorsa, bundan hukukun yara alması ve toplum nezdinde meşruiyet kaybı yaşamasından daha doğal ne olabilir? Açıktır ki ‘uygun zaman’ ya kurum içi kariyer hesapları ile ilgilidir, ya da doğrudan siyasi bir amaçla bağlantılıdır. Buna söz konusu dosyaların sadece içeriklerinin değil, bizatihi varlıklarının bütün üst makamlardan gizlenmesini eklediğinizde şüpheler daha da artar. Nihayet söz konusu yolsuzluk iddialarının bakanlara kadar ulaşması, bu dosyaları yürüten savcılara siyasi sorumluluk da yüklüyor. Eğer bu sorumluluğu kimseyle paylaşmamayı tercih ediyorsanız, kendinizin siyasi bir aktör olarak görülmesine imkan tanırsınız" satırlarını kaleme aldı.  

...